La Năsăud, de „Ziua gospodarului”

Hărnicie – bogăţie – recompense – bucurie!

Şi în acest an, producătorii agricoli din zona Năsăudului s-au întrecut pe ei înşişi în a-şi expune roadele muncii în Piaţa agroalimentară a oraşului care a găzduit ediţia a VII-a a „Zilelor Gospodarului”.

Ziua lor, a gospodarilor, s-a desfăşurat, joi, 25 septembrie, în organizarea administraţiei pieţei prin Pavel Bulea şi Sandu Secheli, sprijiniţi ca de fiecare dată de Primăria şi Consiliul Local Năsăud, precum şi de OJCA (Oficiul de Consultanţă Agricolă) BN. Ea a debutat cu vizitarea standurilor cu fructe, legume, produse apicole, conserve din legume pentru iarnă, seminţe, flori, păsări etc., admirate atât de mulţimea sosită încă din zori, cât şi reprezentanţii juriului care aveau ingrata misiune de a alege câştigătorii, cei mai destoinici gospodari care au obţinut cele mai frumoase produse.

Profesorul Pahone Pop, director al Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud, moderatorul acţiunii de şapte ediţii încoace, a cerut oficialităţilor prezente să urce pe scenă pentru a-i saluta pe cetăţenii prezenţi la sărbătoare. După discursul festiv şi cuvintele de mulţumire pentru prezenţă şi implicare, primarul Dumitru Mureşan a declarat deschisă sărbătoarea urmându-i la microfon deputatul Ioan Oltean, preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu, noul director al OJCA, Ioan Ungur.

Apoi, scena a fost „acaparată” de membrii formaţiei de muzică uşoară „Cromatic” din Năsăud, conduşi de Gavrilă Bindea, ansamblurile folclorice „Muguraşul” al Şcolii Generale „Mihai Eminescu”, instructor coordonator Ioan Talpoş, coregrafi Cătălin Panes şi Dorel Benţa şi „Someşana” al Casei de Cultură „Liviu Rebreanu”, instructor coordonator Florin Piersecă. Spectacolul pigmentat de soliştii vocali: Bianca Pop, Ioana Zimveliu, Narcisa Sângeorzan, Oniţa Ciuta, Ioachim Spânu, Mirela Petruş şi Petre Petruse, sub conducerea muzicală a lui Valer Fodorea şi a lui Sorin Cârcu, inginer de sunet, a fost întrerupt pentru a fi anunţaţi câştigătorii ediţiei a VII-a a Zilelor Gospodarului.

Premianţii de anul acesta, la secţiunea fructe:

locul I – Iuliu Cesa din Năsăud şi Eftimia şi Grigore Zagrai din Mititei, care au fost premiaţi cu câte 300 de lei, la fel cu ocupanţii aceluiaşi loc la secţiunea legume – Viorica Catarig din Năsăud, Constantin Luca din Ciceu Mihăieşti şi Vasile Martău din Mititei; locul II – Grigore Chifa din Floreşti, Silviu Vasilichi din Năsăud, care au primit pe lângă diplomă şi 200 de lei fiecare. Premii speciale au fost acordate Staţiunii Pomicole Bistriţa (200 lei), lui lelea Floarea Cosmi din Runcu Salvei pentru produsele deosebite de panificaţie (150 lei), venită de data aceasta fără soţul dumneaei, care a fost „chemat” la „Domnul” în urmă cu şapte săptămâni. Spunem şi noi „Odihnească-se în pace!”. Tot premiu special au obţinut şi Floarea Bojor din Nimigea, produse apicole (100 lei) şi înv. Oltiţa Hrineac din Năsăud – flori (100 lei).

La categoria persoane juridice, premii speciale au primit: Vasile şi Aurelia Muntean (300 lei), Teofil Frişan (200 lei), Rodica Policsek (100 lei) şi Alexandru Secheli (100 lei) la secţiunea animale şi păsări mici.

Organizatorii au acordat tuturor participanţilor la expoziţie cât un premiu de 25 de lei, fonduri din bugetul local.

Un gest deosebit a făcut deputatul PD-L, Ioan Oltean, care a acordat un premiu suplimentar din buzunarul propriu, în sumă de 300 lei, câştigătorului Iuliu Cesa din Năsăud la secţiunea fructe, urmându-i exemplul şi omul de afaceri Valer Sâmihăian, candidat la Senat din partea PNL.

Sărbătoarea gospodarilor năsăudeni s-au încheiat cu o masă festivă oferită de organizatori de la care n-au lipsit preparatele tradiţionale stropite cu must, vin, bere sau ţuică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5