Horia Gârbea despre Dicţionarul scriitorilor din Bistriţa-Năsăud: Seriozitate şi rigoare

Revista de cultură Luceafărul a Uniunii Scriitorilor din România, publică în cel mai recent număr un text semnat de criticul Horia Gârbea despre dicţionarul critic Scriitori din Bistriţa-Năsăud a lui Andrei Moldovan, preşedintele Societăţii Scriitorilor din judeţul nostru.
„Lucrările lui Andrei Moldovan se impun cititorului prin seriozitate şi rigoare. Criticul cumpăneşte îndelung fiecare cronică de carte; de studii mai mari dedicate unor clasici precum Rebreanui, nici nu mai vorbesc. Analiza e totdeauna extinsă, dar şi atentă... Criticul s-a considerat nu doar îndreptăţit, ci şi obligat moral să publice rezultatul cunoaşterii sale. Cu înalte scrupule şi deplin echilibru...”, spune Horia Gârbea.
Despre Dicţionarul apărut la Editura Şcoala Ardeleană, coordonată de runcanul George Vasile Dâncu, criticul remarcă: „Volumul impunător realizat de Andrei Moldovan este demn de atenţie şi admiraţie”. La scurt timp după apariţie, dicţionarul lui Andrei Moldovan a fost lăudat în mai multe reviste, amintind aici doar România literară, unde Irina Petraş în care, sub genericul „O carte de referinţă”, spune că „dicţionarul aşază o bună temelie pe care să se poată lucra în anii următori”. Ce-ar mai fi de spus decât să-l felicităm pe Andrei Moldovan, atât pentru rigoarea şi seriozitatea cu care se ocupă de literatură, cât şi pentru faptul că face cunoscut numele Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud la nivel naţional.

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]