Horia Gârbea şi Andrei Moldovan, printre invitaţii Târgului de carte CosBook

Ziua a doua a Târgului de carte CosBook a inclus prezentarea revistei Pretexte a Liceului Tehnologic Lechinţa, despre care managerul Bibliotecii Judeţene, Ioan Pintea, spune că este o revistă şcolară foarte bună. Despre rolul publicaţiilor şcolare în viaţa elevilor şi a comunităţii au vorbit directorul liceului din Lechinţa, Raluca Baciu, şi scriitorii Menuţ Maximinian şi Ionela Nuşfelean, iar apoi a urmat un recital de muzică şi de versuri cu elevii şcolii amintite, dar şi cu tinere talente de la Palatul Copiilor.
A urmat o întâlnire cu criticul Andrei Moldovan, care a lansat volumul Consemnări critice. Ioan Pintea spune că Andrei Moldovan publică la una dintre cele mai importante edituri ale României, Cartea Românească, fiind un nume des întâlnit în reviste precum Vatra, Saeculum, Steaua şi care face parte din redacţia Mişcării literare, fiind în acelaşi timp redactor şef al Răsunetului Cultural.
În alocuţiunea sa, Andrei Moldovan spune că avem de a face în cartea lui cu o secvenţă asupra literaturii române, în care nu sunt omise aspectele teoretice dar nici mesajul spre generaţiile care vin. Cartea cuprinde valori literare din generaţii diferite, fiind amintite şi câteva nume din judeţul nostru, printre care Ioan Pintea şi Olimpiu Nuşfelean.
Invitat special a fost scriitorul Horia Gârbea, de la Bucureşti, ce şi-a lansat volumele Uimitoarele aventuri ale lui Făt Frumos din lună, Cântecele lui Huppy şi Celălalt ţărm, toate apărute la Editura Neuma din Cluj-Napoca, coordonată de Andrea Hedeş.
Autorul a fost impresionat de publicul numeros de la Biblioteca George Coşbuc, declarând că astfel de audienţe nu sunt nici la târgurile de carte Gaudeamus şi Bookfest. „Bistriţa este un oraş patriarhal, unde este mai uşor să vină lumea spre cultură. Revin aici după 40 de ani şi regăsesc oraşul verde şi îngrijit”, a declarat Horia Gârbea. Apoi, a vorbit despre cele trei cărţi lansate, care au fost mai apoi primite de premianţii concursului Orizonturi cu autograf. Romanul Uimitoarele aventuri ale lui Făt Frumos din lună a primit nu mai puţin de trei premii, două internaţionale la Chişinău şi Madrid şi Premiul Uniunii Scriitorilor din România, Horia Gârbea fiind singurul scriitor român care a primit de la USR premii pentru trei genuri diferite - dramaturgie, traduceri şi literatură pentru copii. A girat pentru acest gen de literatură atât editorul Andrea Hedeş, care a scos romanul într-o ediţie deosebită, cât şi scriitorul, care a adus în faţa publicului o carte de succes, aşa cum rar întâlnim în literatura pentru copii din ţara noastră.
Programul Târgului continuă cu lansări de carte, vernisaje de expoziţii, microrecitaluri, până duminică la ora 14, când acesta va fi oficial închis.
Până atunci, sunteţi invitaţi cu toţii să achiziţionaţi cărţi pentru copii, adolescenţi, dar şi pentru oameni maturi, la preţuri promoţionale, de la edituri prestigioase din ţară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5