„Iarba Fiarelor” un proiect muzical inedit, în seara aceasta la Bistrița Armonia Jazz 4.0

„Bistrița Armonia Jazz”, în încheierea ediției din acest an, invită bistrițenii, astăzi 17 iunie 2018 începând cu ora 19, în zona foișorului din parcul municipal, să savureze un proiect muzical inedit.

„iarba Fiarelor” este un proiect muzical care s-a născut vara trecută, dezvoltându-se în jurul vocii și a percuției, pe versuri inspirate din cultura autohtonă și scrise „în limbaj băștinaș”. Proiectul „iarba Fiarelor” îi aduce împreună pe trei bistrițeni: Cristi Chiriac (voce & chitară), Radu Zăgrean (tobe & percuție) și Ion Burcușel (chitară bass). Trio-ul face o simbioză între versuri, ritmuri tradiționale românești cu iz de percuție primară și elemente de folclor, cu intenția de a crea o atmosferă care să oscileze constant între folclorul autentic al bunicilor și influențele muzicale mai recente. Proiectul poartă numele unei ierburi legendare. În mitologie, iarba fiarelor este o plantă misterioasă, care descuie lacăte. Pe scena muzicală, „iarba Fiarelor” dezleagă muzica.

În deschiderea concertului vor evolua câțiva tineri bistrițeni deosebit de talentați: Lidia Rostaș, Eduard Dragu-Sălăgean, Istvan Mathe, Mihai Manciu, Vlad Bizom, Daria Budurlean, Antonia Jarda, Cristi Duda & Emanuel Pop, într-un periplu muzical de la vioară, vocal clasic, pian, vocal jazz la chitară electrică.

O surpriză a serii și a ediției din acest an „Bistrița Armonia Jazz 4.0”, o va reprezenta cu siguranță Sebastian Victor Micu, un percuționist bistrițean deosebit de talentat, membru al mai multor formații de gen din zona Transilvaniei.

„Bistrița Armonia Jazz 4.0” se doreșete a fi un proiect independent care provoacă şi testează ideile comunităţii, un prilej de consolidare a unei comunităţi formată din oameni liberi, responsabili şi fericiţi, iar pe lângă activitățile propuse și desfășurate în acest sens, evenimentul cuprinde și o latură caritabilă. O urnă pentru donații și prezentarea cazului social avut în vedere se află amplasată la foișorul din parcul municipal.

Vino să te întâlneşti cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi!

„Bistrița Armonia Jazz 4.0” este un eveniment realizat de către: Asociația “Armonia” Bistrița, cu sprijinul: Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Palatului Culturii Bistrița, Asociația Șah Club Bistrița, Fundația “Henri Coandă” Bistrița, Asociația „Puișorul”, “Yves Rocher”, “Atelierul de Imagini”, „CipArt”, „Buhuhoo”, Pizzeria “Tonight” Bistrița și Voluntarii “Bistrița Armonia Jazz”.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]