Iată că se poate! Cristi şi Elena Palco au pus suflet la Delureni, unde lavanda a luat locul culturilor tradiţionale! Vezi povestea lor!

Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud prezintă, într-o postare pe pagina de facebook, un model de bună practică pentru agricultura judeţului nostrum. “Lavanda, o alternativă la culturile agricole tradiționale! Model de bune practici în localitatea Delureni, comuna Urmeniș, județul Bistrița - Năsăud. Felicitări familiei PALCO!”, transmite directorul executiv Ioan Nuţu Tabără.

***

S.C. BIOLAVANDA S.R.L. - Fondatori și administratori: Palco Liviu Cristian si Palco Diana Elena

Povestea companiei “BIOLAVANDA” a luat nastere in Ardeal, în județul Bistrița Năsăud, în anul 2015 când Cristian visa să ofere pieței din România o alternativă la culturile agricole tradiționale. La vremea respectivă accesul pieței la butași de lavandă produsi în România era limitat, nu prea aveai ocazia să vezi suprafețe mari cultivate cu lavandă ca în Provence. În scurt timp “BIOLAVANDA” a devenit producator autorizat de material săditor. La început produceam doar 2 soiuri de lavandă, unul recunoscut la nivel internațional ca fiind soi de ulei și unul potrivit pentru buchete și decorațiuni. Pe parcurs am diversificat portofoliul pentru a răspunde cât mai bine necesităților pieței de profil și am ajuns să producem 22 de soiuri de lavandă de diferite dimensiuni și culori (alb, roz, mov, albastru. etc.). În cadrul portofoliului am inclus pe lângă soiurile de ulei și decorative și soiuri culinare.        

Concomitent cu partea de producere a materialului săditor, activitatea “BIOLAVANDA” a fost  orientată și spre inființarea de culturi ecologice cu butașii din soiurile produse. Acestea ne-au oferit șansă să cunoaștem mai bine caracteristicile soiurilor, necesitățile de intreținere și modul de dezvoltare și evoluție după plantare. Primul client care a plantat 1 ha cu butașii produși de Biolavanda a fost chiar din Bistrița - Năsăud. Au urmat și alții, astfel că de la an la an cererea de butași a urmat un trend ascendent. Până în prezent am livrat butași în toate județele țării și au fost înființate culturi cu butașii “BIOLAVANDA” pe suprafețe de zeci de hectare. Clienților noștri le oferim consultanță în vederea alegerii soiului potrivit pentru înființarea unei culturi, împărtășind din experiența noastră sfaturi și idei atât pentru cultivare, întreținere, distilare cât și pentru valorificarea culturii de lavandă.

         Ulterior înființării culturilor “BIOLAVANDA”, am analizat necesitatea de a procesa producția de flori, astfel am luat decizia de a achiziționa o distilerie performantă, automatizată, care să faciliteze obținerea de ulei esențial de o calitate superioară. A fost un prim pas spre a avea o imagine realistă asupra randamentului diferitelor soiuri de lavandă în producția de ulei esențial. Uleiul esențial marca “BIOLAVANDA” certificat ecologic, precum și produsele derivate sunt livrate către procesatori din România, din Europa și SUA cu care menținem o relație de colaborare.

Toate procesele începand cu pregătirea butașilor, înființarea culturilor, recoltarea, distilarea florilor până la obținerea produsului final sunt îndeplinite de echipa “BIOLAVANDA”. Acest lucru facilitează un control sporit asupra calității proceselor și produselor pe care le obținem. Lucrările efectuate înainte de plantare cât și cele de întreținere sunt realizate fără agenți chimici tocmai pentru a menține culturile  ecologice.  Atât întreținerea culturilor cât și recoltarea se efectuează mecanizat, ceea ce facilitează o economie de timp și forță de muncă.

In anul 2020 culturile “BIOLAVANDA” însumează peste 5 ha, dar obiectivul nostru este să dublăm suprafețele cultivate. În ceea ce privește partea de producere de material săditor, am început demersurile pentru mărirea capacitații de producție pentru a face față cererii de butași.

Biolavanda astăzi:

  • Portofoliu care conține 22 de soiuri de lavandă de diferite dimensiuni și culori (alb, roz, mov, albastru);
  • Producător autorizat de soiuri de lavandă cu întrebuințări multiple: pentru obținerea de ulei, uz decorativ sau uz culinar;
  • Vânzare de material săditor certificat în toate județele țării pentru înființarea de culturi sau uz casnic;
  • Culturi propri de peste 5 ha cu material săditor produs, certificate ecologic;
  • Obținerea de produse din lavandă marcă înregistrată “BIOLAVANDA”;
  •  Vânzarea de ulei esențial certificat ecologic către procesatori din România și export în Europa și SUA.
DATE DE CONTACT
Sună 0723 083 143
 

 

 

 

Comentarii

24/02/21 09:33
EMINESCU MIHAI

MIHAI EMINESCU PUS DE B.N.R , ADICA BANCA NATIONALA A ROMANIEI , PE 500 RON , ADICA 5.000.000 ROL ? . DA ...

08/04/21 12:48

Draga mea , Elena Maria Palco ,
SPER CA BNR PRIN VOCEA GUVERNATORULUI BNR , MUGUR ISARESCU DAR SI PRIN VOCILE LUI FLORIN GEORGESCU - PRIM-VICEGUVERNATOR BNR , EMIL IOTA GHIZARI - GUVERNATORUL BNR IN TIMP CE MUGUR ISARESCU ERA PREMIER AL GUVERNULUI ROMANIEI DAR SI PRIN CASIERUL CENTRAL DE LA BNR , SPER SA FIE O FEMEIE , TOT RESPECTUL PENTRU TOATE FEMEILE , DORESC CA ELE SA AIBE ACCES LA INFORMATII , PUTERE , BANI SI SA CONDUCA ELE SI NU BARBATII , ASTA INSEAMA RESPECT PENTRU FEMEI , SPER DRAGA MIHAELA RAT SI DRAGA SIMONA MACIUPICIU SI DRAGA PALCO ELENA MARIA CA BNR SA SCOATA BANCNOTA DE 10 LEI NOI , EMISIUNEA 1 IULIE 2005 , SI SA PUNA IN CIRCULATIA MONETARA TREI NOI BANCNOTE DE 10 LEI NOI , CU DOUA PENSULE AURII PE PALETA DE CULORI , EDITILE C1 DECEMBRIE 2008 SI 1 IANUARIE 2018 DAR SI BANCNOTA DE 10 LEI NOI , EMISIUNEA 16 MAI 2012 , CU UN BATRAN CU OCHELATI , MUSTATA SI BASCA CARE TINE IN MANA O MONEDA , PROBABIL MONEDA DE 50 DE BANI , IN SEMN DE RECESIUNE ECONOMICA PRIN CARE TRECE ROMANIA . IMI PARE RAU CA AM AVUT UNELE RATACIRI , PE CARE LE POATE AVEA ORICINE DINTRE NOI , CU SAU FARA STUDII SUPERIOARE SI AM AFIRMAT UNELE LUCRURI NEJUSTIFICATE SI NEINTEMEIATE DE BANCHERUL SI ECONOMISTUL BOGDAN BALTAZAR , DUMNEZEU SA-I DE-A LUMINA VESNICA . BOGDAN BALTAZAR DUPA CUM BINE SE STIE A FOST PRESEDINTE B.R.D GROUPE SOCIETE GENERALE S.A - O BANCA SERIOASA DE INCREDERE CU CAPITAL FRANCEZ . DRAGA MIHAELA RAT , IN FRANTA , LA PARIS DACA TE UITI ATENT NU O SA VEZI CA VA SCRIE BRD PENTRU CA NU SUNTEM IN ROMANIA , DRAGA MIHAELA , DRAGA MIHAELA VA SCRIE GROUPE SOCIETE GENERALE . TE PUP DRAGA MIHAELA SI AI GRIJA CUM IL ALATEZI PE BEBELUSUL TAU , VICTOR SAU FLORIN RAT . SOTUL TAU , SPER SA FI MULTUMIT DE EL ... NU STIU DACA ARE MINTEA LUI BILL GATES - PATRON MICROSOFT DIN SUA CU O AVERE DE PESTE 62.000.000.000 $ , ADICA 62 MILIARDE $ .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5