IISUS HRISTOS ESTE IMPARAT

Iisus Hristos n-a exercitat numai slujirea de Invatator-Prooroc si de Arhiereu-Jertfa, ci si pe cea de Imparat. Demnitatea aceasta nu este numai cea pe care o are El ca Dumnezeu de la crearea lumii si pe care a exercitat-o si in timpul vietii Sale in trup, ce este demnitatea imparateasca pe care a primit-o si ca om.

Domnul insusi recunoaste in fata lui Pilat ca este Imparat(In,18,36,Mt.27,11, Lc.23,3). Propriu zis ea nu este despartita de slujirea de Invatator si de cea de Arhiereu. Chiar moartea, desi este un act al Arhieriei Sale, prin modul cum a suportat-o si a invins-o tine si de puterea Lui imparateasca. In special despre puterea manifestata in invatatura Sa se spune in Evanghelie : »Caci invata ca unul care are putere, si nu ca invatatorii lor »(Mt.7,29).

De aici se vede ca Iisus a avut si ca om puterea imparateasca inainte de Inviere.

Dar la puterea imparateasca deplina este ridicat Hristos prin invierea Lui, ca ea sa se manifeste si in inaltarea , in sederea de-a dreapta Tatalui, in conducerea operei de mantuire, in venirea intru slava si la judecata de obste. Dupa Inviere Iisus spune : »Datu-Mi-sa toata puterea in cer si pe pamant »(Mt.28,18).Dar si slava la care este ridicat nu o tine numai pentru El, ci o raspandeste peste noi,caci pentru noi a primit-o.

Puterea ce o da celorlalti consta in primul rand in a invinge pacatul, asa cum si puterea Lui pe pamant a constat in primul rand in a tine in frau afectele ireprosabile, ca sa nu devina pacate, fapt pe care l-a facut si prin primirea mortii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5