Impresii de călătorie ... europeană

                O nouă activitate planificată în proiectul Erasmus+ „TOGETHER IN DIVERSITY” s-a desfășurat în perioada 7-8 martie la Berkovitsa, în Bulgaria. La această întâlnire transnațională, Școala Gimnazială Nimigea de Jos a fost reprezentată de directorul adjunct, Varga Istvan și de consilierul educativ, Bindea Florin – Gabriel.

Scopul întâlnirii organizate de partenerii bulgari a fost prezentarea și discutarea raportului referitor la mobilitatea anterioară din Lipovljani, Croația, precum și stabilirea detaliilor pentru mobilitatea elevilor și a profesorilor ce se va desfășura în perioada 23-27 aprilie 2018, la OU ''Nikola Yonkov Vaptsarov", Berkovitsa, Bulgaria.

Desfășurată într-o atmosferă destinsă, cu gazde primitoare, întâlnirea e o confirmare a faptului că parteneriatul este un succes pentru toți partenerii implicați. După primirea oficială, a urmat vizitarea școlii partenere, prilej cu care am putut observa modul de organizare a claselor, metodele de lucru, dotarea materială dar și atmosfera relaxată a elevilor și profesorilor în timpul cursurilor. A urmat vizitarea localității Berkovitsa și primirea de către oficialitățile localității. Situată la poalele muntelui  Kom (2016m), parte a munților Balcani, localitatea oferă atracții turistice precum: un sit arheologic roman, un turn cu ceas construit în 1762 (simbolul orașului), o galerie de artă, două biserici  precum și o casă muzeu.

În ziua a doua, după desfășurarea activităților legate de proiect, gazdele au organizat o excursie la Sofia, unde am făcut un tur al orașului, ghidul introducându-ne în istoria tumultoasă a capitalei bulgare, ulterior făcând și o incursiune în delicioasa bucătărie tradițională bulgară.

Impresia lăsată de întâlnirea transnațională a fost copleșitoare. E fascinant să vezi persoane implicate în educație, din diferite țări, cu probleme și abordări diferite, încercând să găsească punctul comun, modalitatea cea mai bună de a rezolva o parte a nevoilor identificate în fiecare școală parteneră. Bun rămas Bulgaria, mulțumim, suntem nerăbdători să revenim!

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]