Înainte de a-ți planifica vacanța în străinătate, asigură-te că ai vizitat aceste locuri din România!

Vacanțele în străinătate sunt extrem de plăcute, recreative și pline de surprize. Este benefic ca măcar odată la ceva timp să planifici o vacanță ce îți oferă oportunitatea de a vedea locuri noi și de cunoaște culturi diferite de a ta. Oriunde ai alege să îți petreci cele câteva zile de concediu, vei descoperi lucruri noi și vei colecționa amintiri plăcute alături de cei dragi.

         Trebuie să te gândești, însă, înainte de a decide să pornești în a cerceta frumusețile altor țări dacă ai văzut tot ce îți poate oferi propria țară. Dacă principalul motiv care te împiedică să oferi o șansă României este nivelul de trai al altor țări, nu uita faptul că propria ta țară strânge anual mii și mii de vizitatori din străinătate pentru natură și zonele sălbatice pe care le poate pune la dispoziție. Există foarte multe spații interesante și demne de vizitat în România, iar în acest articol vei descoperi trei exemple.

Iată câteva locații demne de vizitat în România înainte de a planifica o vacanță într-o țară străină:

Țara Luanei

         Țara Luanei este una din destinațiile de vacanță mai puțin cunoscute din România. Acest loc se află în munții Buzăului, Poiana Cozanei și atrage sute de turiști pasionați de istorie și atmosferă mistică. Există chiar și un traseu turistic în această zonă, care îți oferă posibilitatea de intra în contact cu istoria și natura în același timp. Poți face o vizită la locuințele rupestre și poți asculta poveștile localnicilor care încă mai păstrează istorisiri transmise prin viu grai din vremea străbunilor.

Munții Rodnei

         Dacă ești pasionat de munte și drumeții, nu are rost să pleci în străinătate pentru a te putea bucura de cele mai inedite peisaje. Este suficient să îți străngi prietenii și să pornești spre Munții Rodnei. Dacă plănuiești să rămâi mai mult timp prin acele zone, trebuie să știi că există destule obiective turistice în Bistrița cât să îți completezi programul a două săptămâni de vacanță. Bineînțeles, Parcul Național Munții Rodnei trebuie văzut măcar odată în viață. Traseele turistice aferente acestuia te vor încânta cu siguranță.

Orșova

         Dacă vrei să ai parte și de munte și de valuri într-o singură vacanță, opțiune cea mai potrivită este localitatea de orientare turistică Orșova. Este plasată chiar pe malul Golfului Cernei și este foarte aproape de Clisura Dunării, dar și de stațiunea Băile herculane. Dacă transportul este o problemă poți apela la servicii de transport oferite de Tabitatour.ro, iar în felul acesta te poți bucura alături de prieteni de cea mai complexă experiență de vacanță. Orșova este o destinație deosebită cu precădere vara, când poți avea acces la toate beneficiile zonei, dar și la o mare varietate de cazări, potrivite oricărui buget.

         În concluzie, înainte de a porni în alcătuirea unui plan de vacanță în străinătate, analizează bine și opțiunile pe care ți le poate oferi propria țară. Odată ce ai prins gustul peisajelor României vei dori să explorezi mai mult acest ținut minunat.

Sursa foto: pexels.com

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5