Inaugurarea primului Club Cultural din Bistriţa

Inaugurarea Clubului Cultural „George Coșbook”
Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud inaugurează marți, 10 noiembrie 2015, ora 18, Clubul Cultural „George Coșbook”.

Participă: Alexandra Turcu, Alexandra Sidor, grupul SubNord (cerc de scriere creativă desfășurat sub egida CJC BN, coordonator Dan Coman), formația The Boulevard.

Vă așteptăm!

test2

Comentarii

09/11/15 15:16
Vizitator

Clădirea istorică de pe strada Odobescu nr. 11 din Bistriţa – edificată în 1884 dupa planurile arhitectului Carl Schobll şi care a fost, la inceput , reşedinţă a doctorului Christof Reinl, medicul Garnizoanei orasului, a devenit apoi reşedinţă a prinţului Carol al II-lea, care a fost exilat o vreme la Bistriţa. De asemenea, cladirea respectiva a adapostit o vreme “Magyar Nemseti Bank” iar după 1947 a devenit sediu al Băncii Naţionale a României. Prin urmare, cladirea are o legatura directa cu monarhia romaneasca prin Regele Carol al II-lea, care in ciuda controverselor, a avut o contributie esentiala la dezvoltarea culturala a Romaniei. Poate nu-i intamplator nici faptul ca in resedinta in care Carol al II-lea a locuit la Bistrita, si-a mutat peste ani sediul o institutie de cultura, precum Biblioteca Judeteana. De aceea, in cadrul clubului „Cosbooc” ar putea fi amenajata o expozitie permanenta cu fotografii din presa vremii legate de Carol al II- lea si legaturile sale cu Bistrita. Chiar si parculetul din spatele cladirii ar putea deveni „Gradina Regala Bistrita”, asa cum exista Gradina regala Praga. Ar fi nu doar un semn de aducere in actualitate a legaturilor Bistritei cu regalitatea, ci si un argument ca biblioteca reprezinta o componenta „regala” in randul institutiilor de cultura.

10/11/15 11:29
Vizitator

Pe langa faptul ca Biblioteca judeteana acuza lipsa de spatiu, un club in biblioteca este la limita compatibilitatii. Lucrurile pot sa scape de sub control, ca in cazul Casei de cultura a sindicatelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]