alp
 

Încă un bistriţean s-a retras din preoţie alegând calea cântecului

Cu o voce deosebită ce a impresionat nu doar pe credincioşii pe care i-a păstorit până acum ci şi pe scenele importante ale muzicii clasice, a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi preoţi ai judeţului. De curând, acesta şi-a anunţat superiorii că renunţă la preoţie pentru a se dedica laturii artistice.
După cum ne-au informat surse din cadrul Bisericii Ortodoxe, la Ragla urmează să fie organizat concurs pentru ocuparea postului vacant, din luna septembrie urmând ca aici să fie un nou preot.
De acum, vocea tenorului Eugen Raita nu se va mai auzi din altar ci pe scenele ţării. Predica lui Eugen Raita nu se va mai auzi din amvonul bisericii ci prin glasul său în arii de operă, cântece şi colinde tradiţionale.
Eugen Raita provine dintr-o familie în care credinţa a fost aşezată întotdeauna la loc de cinste, tatăl său, Mihail Raita, fiind cântăreţ bisericesc ani de zile la Biserica „Sf. Trei Ierarhi” din Bistriţa, iar fratele lui, Marcel Raita, tot cântăreţ bisericesc, tot cu o voce puternică, la Biserica de lângă Pasarela Bistriţa. Fiul său, Emanuel Raita este, de asemenea, la Teologie.
Îi urăm să-şi găsească menirea pe noua cale aleasă, iar comunităţii din Ragla un preot bun, blând care să le călăuzească paşii pe calea credinţei.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]