Incendiu într-o plantaţie de conifere de la Romuli. Pompieri militari, voluntari, silvicultori şi cetăţeni intervin pentru lichidarea focarelor

Echipajele de intervenție continuă și joi misiunea de stingere a incendiului izbucnit pe o plantație de conifere, din zona de munte a comunei Romuli, aparținând Ocolului Silvic din localitate.

„Dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. Bistrița – Năsăud a fost informat miercuri, 30 august, în jurul orei 14.50, despre faptul că o plantație de conifere (arbori tineri, până în 10 ani) a fost cuprinsă de un incendiu, întreținut de vegetația și solul uscate de seceta din ultima perioadă. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ șase - opt hectare, într-o zonă greu accesibilă, impracticabilă autospecialelor de stingere din dotarea pompierilor.

În cursul zilei de miercuri, pompieri militari de la Secția de Pompieri Năsăud, pompieri voluntari, personal de la Ocolul Silvic Romuli și cetățeni (în total 35 de persoane) au acționat cu mijloace de primă intervenție, pentru localizarea focarelor și impiedicarea propagării incendiului la fondul forestier (conifere de mari dimensiuni), până în jurul orei 21.00. Pe timp de noapte, supravegherea focarelor a fost asigurată de pompierii voluntari și personalul de la Ocolul Silvic”, se arată în comunicatul ISU Bistriţa-Năsăud.

Încă de la primele ore ale acestei dimineți, în zona afectată, au fost direcționate două echipaje de pompieri militari din Năsăud care, alături pompieri voluntari, personal de la Ocolul Silvic Romuli și cetățeni (în total peste 30 de persoane), acționează cu două utilaje grele (TAF-uri), drujbe și alte mijloace de primă intervenție pentru a localiza și lichida focarele și pentru împiedicarea propagării incendiului la pădurea din apropiere (care se află la o distanță de câțiva metri).

Terenul pe care se manifestă incendiul este extrem de accidentat, cu inclinație mare, însă echipajele de intervenție fac eforturi susținute pentru delimitarea zonei afectate și protejarea pădurii de conifere din apropiere.   

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]