Începe construcţia Podului Berăriei. Din 30 martie se va închide traficul rutier pe strada Petru Maior

Săptămâna trecută, amplasamentul stabilit pentru Podul Berăriei a fost predat firmei SC Dacia Faber SRL din Cluj Napoca care a câştigat licitaţia organizată pentru execuţia noului pod. Valoarea totală a investiţiei este de 4.889.838,98 lei, iar finanţarea se va face din bugetul local şi din împrumutul contractat în acest scop. Termenul de realizare este de 18 luni, luna septembrie a anului viitor fiind perioada estimată pentru inaugurare, ne comunică reprezentanţii administraţiei locale.

Începând cu data de 30 martie, traficul rutier va fi închis pe strada Petru Maior în zona viitorului pod, urmând ca, împreună cu reprezentanţii Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Române să fie stabilite rutele alternative. În prima etapă, legătura rutieră de pe malul stâng se va face cu strada Falezei.

"În contextul în care este vorba de primul pod peste râul Bistriţa care se realizează în ultima sută de ani, în ciuda disconfortului care se va crea pe parcursul desfăşurării lucrărilor, investiţia este cu siguranţă una deosebit de importantă, cu efecte benefice pentru dezvoltarea oraşului”, precizează reprezentanţii administraţiei locale.

.

Comentarii

16/03/15 11:31
Vizitator

Podul Berariei este mai mult decat un simplu pod. El deschide perspectiva realizarii unui inel de circulatie in Bistrita, creind o legatura directa intre nordul si sudul orasului. Astfel, va exista posibilitatea ca o parte din circulatia de pe Drumul Cetatii, sa poata fi preluata peste pasarela veche si continuata peste viitorul pod al Berariei direct in sudul orasului, pe strada Zavoaie si de aici, pe strazile existente spre Podul Budacului. De asemenea, prin prelungirea strazii Zavoaie spre Viisoara, s-ar putea realiza o legatura a orasului cu viitorul Parc Industrial Sarata. In plus, prin amenajarea portiunii dintre Podul Budacului si Podul Jelnii, situata la poalele Padurii Codrisor, se inchide inelul de circulatie mentionat la inceput, cu efecte benefice in fluidizarea circulatiei din orasul Bistrita.

17/03/15 10:27
Marin

Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]