Începe Săptămână Prevenirii Criminalității. Peste 300 de poliţişti şi reprezentanţi ai instituţiilor, în acțiuni de anvergură. Vezi ce vor face aceştia !

 

Acțiuni de anvergură dedicate copiilor și conducătorilor auto pe tema siguranței rutiere, sesiuni de informare cu elevi, profesori, părinți, lansarea unei campanii de prevenire a violenței în familie și lansări de proiecte educative - toate în ”Săptămână Prevenirii Criminalității”!

În perioada 21-25 mai a.c. se va derula, la nivel naţional, evenimentul „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, în cadrul căruia vor fi abordate următoarele paliere de interes instituţional: delincvență juvenilă și victimizare minori, infracțiuni contra patrimoniului , prevenirea violenței domestice, siguranță rutieră.

Această săptămână-eveniment vizează sensibilizarea cetăţenilor în legătură cu importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni, precum şi o îmbunătăţire a imaginii instituţiei prin prezentarea şi mediatizarea rezultatelor pozitive obţinute în munca de prevenire.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, poliţiştii de la structurile de analiză şi prevenire a criminalităţii şi-au planificat diverse activităţi, în funcţie de grupurile ţintă vizate şi de tipul mesajelor preventive ce vor fi promovate. Această serie de acţiuni locale se înscrie în demersul organizat la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Pe parcursul celor 5 zile de desfăşurare a activităţilor, peste 300 de poliţişti şi reprezentanţi ai instituţiilor publice şi private, ai O.N.G.-urilor, colaboratori vor desfăşura acţiuni structurate pe cele cinci domenii de prevenire prioritare.

În fiecare zi a ”Săptămânii prevenirii criminalităţii” polițiștii de prevenire, alături de poliţiştii de ordine publică, poliţie rutieră, investigații criminale, criminalistică, intervenții și acțiuni speciale şi din mediul rural, sprijiniți de elevi din cadrul școlilor de poliție, aflați în stagiu de practică, vor organiza întâlniri cu grupuri ţintă, sesiuni de informare pe temele menționate, cu elevi, profesori părinți din județ, lansarea unei campanii de prevenire a violenței în familie, acțiuni de anvergură dedicate copiilor și conducătorilor auto pe tema siguranței rutiere și lansări de proiecte educative.

Mulțumim partenerilor și colaboratorilor: Inspectoratul Județean de Jandarmi ,,Gelu Voievod,, Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistrița-Năsăud, Protopopiatul Ortodox Bistrița, Agenţia Naţională Antidrog prin C.P.E.C.A. Bistrița-Năsăud, A.F.I.-Profamilia,Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud,  Direcția Municipală de Servicii Sociale Bistrița, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bistrița-Năsăud,ONG –uri partenere în prevenirea criminalităţii.

 

-AGENDA SĂPTĂMÂNII -

21- 25 mai 2018

LUNI, 21 mai 2018

PREVENIREA  DELINCVENŢEI  JUVENILE

Luni, 21 mai a.c., polițiștii de proximitate și ordine publică vor fi prezenți în școlile din județul nostru cu materiale informative destinate prevenirii delincvenţei juvenile. 9.00 – 12.00- ”STOP BULLYING, CYBERBULLYING!”- sesiuni de informare pe tema prevenirii bullying-ului și implicit a faptelor comise cu violență de către minori,  la Liceul de Arte ”Corneliu Baba” și Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”, din Bistrița.

 

 

MARŢI, 22 mai 2018

PREVENIREA VICTIMIZĂRII MINORILOR

10.00- 11.00- Sesiune-dezbatere cu elevii claselor IX- XII, din cadrul Liceului de Arte ”Corneliu Baba” Bistrița - pe tema traficului de persoane, susținută de un invitat din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

11.00- 12.00- ”Sunt adolescent. Ce înseamnă asta?”- lectorat cu elevii din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1, din Bistrița, pe tema infracțiunilor la viața sexuală, siguranță pe internet și consum de droguri.

11.00- 13.00- 2 sesiuni de informare pe tema traficului de persoane susținute cu elevii Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” din Bistrița, cu participarea unui invitat din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

 

MIERCURI,  23 mai 2018

PREVENIREA INFRACŢIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI

10.00- 12.00 Lansarea proiectului educațional ”Polițistul-prietenul meu” cu Grădinița ,,Dumbrava Minunată”, din Bistrița - activități cu copiii grădiniței pe tema siguranța bunurilor personale (proiecție de materiale, concurs de desene, demonstrații ale câinelui –polițist Lord)

13.00- 14.00- Eveniment ”Premiem spiritul civic!” realizat de polițiștii Secției 7 Sângeorz- Băi la Școala Gimnazială Maieru;

14.00- 15.00- Activitate stradală de distribuire de materiale informativ- preventive pentru prevenirea furturilor din genți, poșete, buzunare, a tâlhăriilor, având drept public- țintă populația vârstnică a municipiului Bistrița.

 

JOI 24 mai 2018

PREVENIREA VIOLENȚEI ÎN FAMILIE

14.00- 16.00 - Lansarea campaniei de prevenire a violenței domestice ”Mai bine dăruiești, decât să lovești!” la  Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, cu partenerii din campanie: Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistrița-Năsăud, Protopopiatul Ortodox Bistrița, Agenţia Naţională Antidrog prin C.P.E.C.A. Bistrița-Năsăud , A.F.I.-Profamilia, Direcția Municipală de Servicii Sociale Bistrița, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bistrița-Năsăud.

 

VINERI 25 mai 2018

SIGURANȚĂ RUTIERĂ

9.00- 12.00 – Activitate de informare- prevenire ”Autobuzul copiilor”- parcurgerea unui traseu din municipiul Bistrița și prezentarea principalelor comportamente și reguli de circulație, aplicabile în calitate de pasager într-un mijloc de transport în comun.

12.00- 14.00- acțiune comună a Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud și a Serviciului Rutier Cluj de conștientizare în trafic a importanței portului centurii de siguranță, pe raza localităților aflate la limită de județ.

De asemenea, pe parcursul acestei zile, polițiștii de la rutieră împreună cu poliţiştii de la formaţiunile de profil din teritoriu vor desfășura, la nivel județean, acţiuni de informare și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Implică-te pentru siguranţa comunităţii tale! Fii alături de polițiștii bistrițeni în SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII!

              21-25 mai 2018

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]