A început furnizarea ajutoarelor alimentare din fonduri europene!

Programul operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane este în curs de implementare. Conform graficelor de livrări primite de la Ministerul Fondurilor Europene, furnizarea  ajutoarelor alimentare în fiecare unitate administrativ-teritorială din judeţul Bistriţa-Năsăud se face începând cu data de 21 iunie, anunţă Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

La nivelul judeţului nostru se estima că peste 70.000 persoane ar putea beneficia de aceste ajutoare alimentare.

Conform art.3 din Hotărârea Guvernului nr. 799/2014, categoriile de persoane care beneficiază de ajutoare alimentare prin POAD sunt familiile şi persoanele singure cărăra le-a fost stabilit dreptul la venit minim garantat; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei; şomerii cu indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar de până la 450 lei; pensionarii ale căror drepturi sunt de până la 450 lei/lună inclusiv; pensionarii beneficiari ai indemnizaţiei sociale pentru pensionari, al căror venit este de până la 450 lei/lună inclusiv; persoanele beneficiare de indemnizaţii şi sporuri pentruz invalizi, veterani şi văduve de război etc.; persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private. Nu în ultimul rând, în categoria beneficiarilor sunt incluse persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, şi nu se încadrează în niciunul dintre criteriile de mai sus, stabilite prin dispoziţie a primarului.

Distribuția ajutoarelor alimentare beneficiarilor finali este făcută de primarii în baza listelor de distribuție. În cadrul programului fiecare beneficiar va primi 2 cutii de alimente cu conţinut identic.

Fiecare cutie conţine următoarele produse alimentare, unităţi de ambalare şi cantităţi:

Produs

Ambalare

Număr ambalaje

Greutate     (kg sau litri)

Faină albă de grâu

punga de 1 kg.

1

1,000

Mălai

punga de 1 kg.

2

2,000

Paste făinoase 

punga de 400 g.

1

0,400

Ulei

sticla din plastic de 1 l.

2

2,000

Zahăr

punga de 1 kg.

1

1,000

Conserva carne de vita

cutie metalica de 300 g.

1

0,300

Conserva pateu  de ficat de porc

cutie metalica de 200 g.

1

0,200

Orez

punga de 1 kg.

1

1,000

Conserva de pasta de tomate

cutie metalica  de 400 g.

1

0,400

Fasole boabe

punga de 500 g.

1

0,500

Total

 

12

8,800

 

În conformitate cu Programul operațional POAD semnat de M.F.E. cu Comisia Europeană, distribuția  pe listele inițiale se face în două etape succesive, câte o cutie pe fiecare etapă, cu finalizare în maximum 45 de zile calendaristice de la ultima recepţie de ajutoare alimentare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5