Indicatoare tactile Braille, printr-un proiect al Asociaţiei Nevăzătorilor, finanţat de Primăria Bistriţa

Primăria Bistrița, cu Direcțiile din subordine, precum și alte 12 instituții publice din oraș au beneficiat de îmbunătățirea semnalizării prin limbaj braille.

 Indicatoarele tactile au rolul de a facilita informarea și orientarea persoanelor nevăzătoare. Accesul la informația tactilă se face cu ajutorul degetelor, motiv pentru care montarea indicatoarelor trebuie să respecte o serie de reguli privind locul amplasării, forma și dimensiunea.

 Un proiect util Bistriței finanțat de primărie a venit din partea Asociației Nevăzătorilor din România – filiala Bistrița-Năsăud, care a instalat indicatoare tactile care conțin transpunerea în limbaj braille a denumirilor de instituții publice locale, care au departamente de relații cu publicul.

 Parteneriatul între asociațiile civice și autoritățile locale este important pentru comunitate.

 Implicarea societății civile în viața comunității este importantă pentru Bistrița, este importantă pentru noi!

 Bistrița merge înainte!

 

Comentarii

03/08/20 11:41
ionut

ndicatoare tactile la intrarea în instituțiile publice sunt fix apă de ploaie. Ba mai mult, atâta timp cât acestea presupun atingerea cu mâna ele sunt si o sursă de răspândire comunitară a coronavirusului care provoacă boala COVID-19. De aceea Primăria Bistrița ar face mai bine să găsească solutii prin care la instituțiile publice să se evite atingirea suprafetelor care sunt frecvent atinse de alte persoane, precum clantele, butoanele de la lift, robinertele, etc. Chiar daca acestea sunt igienizate regulat, exista posibilitatea sa aibă germeni pe ele. De aceea, la intrarea în instituțiile publice si în scoli ar trebui montate usi cu senzori care să deschidă automat. Există de asemenea si posibilitatea ca butoanele de lift să fie mutate pe podea unde să fie actionate cu piciorul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5