Primim şi publicăm

“Indolenţa şi corupţia conducătorilor din fotbalul românesc poate ucide”

În data de 18.11.2008, ora 15,45, preşedintele FC Progresul Năsăud, în persoana d-lui ing. PINCA ILIE, în vârstă de 52 ani, în timp ce conducea neregulamentar autoutilitara cu numărul BN 05-PYN, proprietate a firmei SC PINCOMET-FIN SRL, cu indolenţa-i caracteristică a intrat fără să acorde prioritate în autoturismul cu numărul BN 81 DRG, condus de proprietarul Grad Rognean Domnica. Noroc că şoferiţa nu s-a pierdut cu firea şi a frânat violent, evitând astfel coliziunea laterală în plin care se putea solda cu victime. Dl. ing. Pinca Ilie poseda doar permis de conducere pentru categoria B, în timp ce pentru a putea conduce respectiva autoutilitară VW LT 45 cu masa maximă autorizată de 4600 kg, fapt pentru care s-a ales cu dosar penal.

Nici nu a vrut să audă de pretenţiile părţii vătămate, el considerându-se o personalitate în oraşul Năsăud, iar pe lângă toate acestea a încercat şi comiterea unor fapte de corupţie în sensul că a spus că este de acord cu pretenţiile părţii vătămate doar dacă scapă de dosarul penal, mai precis înlocuind autoutilitara şi procesul verbal întocmit de Poliţia Năsăud, cu o altă autoutilitară, cu sarcina maximă de 2500 kg, aflată tot în proprietatea firmei lui şi, bineînţeles, şi procesul verbal.

Acest lucru nu s-a întâmplat deoarece organul de poliţie, în persoana agentului constatator Asa Manciu Mircea, şi-a făcut datoria corect, lucru pentru care este demn de tot respectul şi aprecierea, dând astfel speranţa părţii vătămate că totuşi trăieşte într-o ţară democrată unde, cu uscăturile de rigoare, domneşte totuşi legea.

Lucian Grad

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]