Infuzie de fonduri guvernamentale şi europene la Măgura Ilvei

Anul acesta a fost unul plin de realizări pentru conducerea comunei Măgura Ilvei. Pe lângă asfaltări, construirea unei capele mortuare, darea în folosinţă a Centrului de Informare Turistică şi punerea pietrei de temelie pentru Monumentul Eroilor, în aceste momente se munceşte intens la construirea de poduri şi punţi. Proiectul este în valoare de 2,9 milioane de lei şi este finanţat de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Tot prin acelaşi program se lucrează la construirea unei şcoli generale în Arşiţa în valoare de 950 de mii de lei. Un alt deziderat al primarului Valer Avram, la care se munceşte de zor, este extinderea reţelei de apă şi canalizare pe o distanţă de 19 km, lucrare care se află în desfăşurare şi are o valoare de 9,5 milioane de lei.

          O altă veste bună pentru măgureni este că, în acest moment, proiectul tehnic pentru realizarea a 10 km de drum forestier se află în elaborare, pentru care există deja finanţare în valoare de 1,5 milioane de euro.

          În ceea ce priveşte aprovizionarea cu combustibil pentru iarnă a unităţilor de învăţământ în acest an nu există probleme aşa că, începerea anului şcolar îi va găsi pe cei care coordonează unităţile subordonate primăriei aprovizionaţi cu tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea în bune condiţii a anului şcolar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]