Ing. Ovidiu Valea şi Flaviu Moldovan au revenit la posturi

Bistriţenii şi nu numai, au fost zguduiţi la aflarea veştii tragicului accident petrecut în data de 20 octombrie 2009, în Rupea Gară (Braşov), când o maşină a intrat într-un tir provocând un adevărat carnagiu. În microbuzul respectiv, în acea dimineaţă de octombrie, se aflau şapte bistriţeni, specialişti în agricultură. În urma impactului, cinci dintre acei tineri şi-au pierdut viaţa. Au supravieţuit doar doi dintre aceştia, şi anume, Ovidiu Valea şi Flaviu Moldovan. Grupul de specialişti se întorcea de la Bucureşti, unde au susţinut examene pentru accederea în funcţii de răspundere la nivelul agriculturii judeţului Bistriţa-Năsăud.

Ovidiu Valea şi Flaviu Moldovan, în urma accidentului, au fost săptămâni întregi spitalizaţi la Cluj şi Braşov, au urmat perioade îndelungate de recuperare şi, iată că, au reuşit să depăşească momentele cumplite prin care au trecut şi să revină la posturile pentru care s-au pregătit. Ovidiu Valea este inginer horticultor, a lucrat ani buni în domeniul cercetării, la Staţiunea Pomicolă Bistriţa, apoi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ca inspector, efectuând controale în toate zonele judeţului. Datorită experienţei acumulate, a fost numit, în urma examenului susţinut, director coordonator al DADR, coordonând Direcţia Fitosanitară, unitate care se ocupă în principal de protecţia plantelor, de sănătatea pământului.

Flaviu Moldovan a lucrat mulţi ani în sectorul zootehnic, a fost primarul comunei Miceştii de Câmpie până în vara anului 2008, când a revenit la meseria de bază, la DADR. În prezent, acesta ocupă funcţia de director coordonator al DADR şi şef al UARZ, unitate care are ca principal obiectiv ameliorarea şi reproducţia în zootehnie.

Comentarii

18/04/10 20:31
Vizitator ANA

le doresc multa sanatate , succes in aceste functii si ...sa uite accidentul : se pare ca si D-zeu i-a dorit in aceste posturi

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]