Inima lui Mario a fost salvată!

Prin intermediul clubului Rotary Bistriţa Nosa, un copil din Bistriţa născut cu malformaţii cardiace a fost operat gratuit la Spitalul Monza din Bucureşti prin programul „Salvaţi inima unui copil”, proiect al Districtului Rotary 2241 Romania Republica Moldova, ne comunică Marsineta Vaida, preşedinte Rotary Club Bistriţa-Nosa.

Mario Leite, de 9 luni, din Bistriţa, a fost diagnosticat de Clinica Cardiologie III Copii Târgu-Mureş cu tetralogie Fallot, o afecţiune cardiacă, încadrată în bolile cu potenţial cianogen, cele care induc bebeluşului încă de la naştere aspectul albăstrui.

,,I s-a prescris un tratament, dar familia nu dispunea de resursele financiare necesare nici pentru a merge la controlul periodic la Târgu-Mureş. Astfel, acest caz a fost identificat de viitorii membri ai clubului Rotary Interact Bistriţa Nosa, la acea data în formare, iar ulterior prin intermediul Clubului Rotary Bistriţa Nosa a fost introdus în programul districtului Rotary 2241 România Republica Moldova –“Salvaţi inima unui copil”, ne-a declarat Marsineta Vaida.

Prin acest program, copiii cu astfel de probleme sunt trimişi la operaţie, pe cheltuiala districtului în Israel, dar în acest caz Mario a fost operat de o echipă de medici de la Spitalul Monza din Bucureşti, prin sponsorizarea făcută de personalul spitalului la Balul “Salvaţi inima unui copil” organizat la începutul anului 2014 de cluburile Rotary din Bucureşti.

,,Mario a fost externat, se simte bine şi vom face toate demersurile necesare pentru ca acest copil să aibă o viaţă normală, iar în acest sens cerem sprijinul autorităţilor locale în vederea acordarii unei locuinţe sociale pentru această familie care trăieşte la limita subzistenţei. Prin intermediul Clubului Rotary Bistriţa Nosa, al membrilor acestui club, al avantajului de a face parte dintr-o mare organizaţie mondială - Rotary, am contribuit la salvarea unei vieţi. Multumim tuturor celor care au contribuit la salvarea acestei vieţi”, a concluzionat Marsineta Vaida, preşedinte Rotary Club Bistriţa-Nosa.

Fără tratament chirurgical, rata mortalităţii acestei afecţiuni creşte treptat de la 30 % la vârsta de 2 ani, la 50 % la vârsta de 6 ani, iar specialiştii estimează că 20 % din pacienţi ating vârsta de 10 ani şi mai puţin de 5 % ating vârsta de 20 de ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]