Ininţiativa 38-Prevenirea HIV /SIDA în penitenciare

“Iniţiativa 38-Prevenirea HIV/SIDA în penitenciare” este un proiect îniţiat încă din luna octombrie a anului trecut, când reprezentanţii Fundaţiei “Alături de Voi”, filiala Mureş, au derulat în Penitenciarul Bistriţa, o campanie de informare a 40 de educatori, selectaţi din rândul persoanelor private de libertate. Aceştia au fost responsabili de diseminarea informaţiilor în rândul celorlalte personae private de libertate a informaţiilor primite în cadrul cursului, cu scopul de a reduce riscurile contactării sau transmiterii infecţiei cu HIV.

Obiectivele proiectului de prevenire HIV/SIDA în penitenciare vizează informarea şi educarea persoanelor aflate în unităţi de detenţie, responsabilizarea acestora cu privire la adoptarea unui stil de viaţă sănătos, printr-o informare corectă în privinţa situaţiilor de risc.

În cursul zilei de azi, la Penintenciarul Bistriţa, peste 150 de personae private de libertate vor asista la o campanie de informare, acţiune coordonată de aceiaşi membri ai Fundaţiei „Alături de voi”. La final, participanţii vor primi pliante şi materiale informative din partea fundaţiei. Activitatea îşi propune să contribuie la creşterea accesului persoanelor private de libertate la programe de prevenire a transmiterii infecţiei cu HIV/SIDA”, ne-a comunicat subinspector de penintenciare, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa, Laura Opriş.

Proiectul „Iniţiativa 38 – Prevenirea HIV/ SIDA” este finanţat de Fondul Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5