Înot. 5 medalii de aur pentru CS Tibi în Ungaria

În perioada 24-25 februarie, la Hódmezővásárhely, în Ungaria, s-a desfășurat concursul internațional de înot “Spring waiting International Swim Meeting”. Au participat 407 sportivi de la 24 de cluburi.

Clubul Sportiv Tibi a avut înscriși în competiție 9 sportivi, 6 din lotul de la Bistrița și 3 din lotul de la Beclean. Ei sunt Alexandru Banu Mezdrea, Farkas Cristopher, Darius Pop, Robert Hărșan, Alex Ilișuan,  Cristian Farcas, Lorena Otvos, Melisa Otvos și Carla Bora. 

CS Tibi a obținut 8 medalii din care 5 de aur  - Farkas Cristopher la 100 m liber și 50 m fluture, Alexandru Banu Mezdrea  la 50 m bras și 200 m bras, Alex Ilișuan la 50 m liber, 1 medalie de argint  - Alexandru Banu Mezdrea la 100 m bras și 2 de bronz - Farkas Cristopher la 100 m fluture și 200 m spate. Au mai fost obținute 6 locuri 4, 5 locuri 5, 3 locuri 6, 2 locuri 7 și 3 locuri 8, locuri care aduc puncte în clasamentul pe echipe.

 “Anul trecut, în decembrie, am încheiat sezonul 2017 cu un concurs la Hódmezővásárhely în Ungaria, anul acesta am început sezonul competițional tot la modernul complex de natație din Hódmezővásárhely. A fost un concurs puternic la care au participat cluburi puternice din Ungaria, inclusiv clubul Iron cu sportivi pregătiți de către antrenorul celebrei sportive Katinka Hoszu, Shane Tusup. Din păcate 2 sportive din lotul nostru au ajuns la competiție cu o stare febrilă. Cei apți de concurs și-au îmbunătățit recordurile personale în multe probe, unii dintre ei spectaculos în toate probele la care au concurat. Voi face evidențieri nu în funcție de medaliile obținute ci în funcție de progresul înregistrat la timpii obtinuți în probe. În acest sens se evidențiază  Farkas Cristopher, mai ales pentru probele 400 m liber (5.03.89 ), 200 m liber (2.24.03), 200 m fluture (2.47.08), Alexandru Banu Mezdrea pentru 100 m bras (1.23.72), 200 m bras (03.01.18) și Carla Bora pentru excelentul timp realizat în proba de 400 m liber (4.49.53). Având în vedere în ce etapă a pregătirilor suntem, consider că a fost o participare reușită la acest concurs, multe rezultate ne dau speranțe pentru campionatele naționale din vară. Dar până atunci urmează alte competiții, inclusiv în aprilie, etapa regională a campionatelor naționale unde suntem convinși că nu vom avea probleme cu calificarea în etapa finală”, ne-a declarat președintele clubului Tiberiu Horgoș. 

Preşedintele clubului bistriţean a făcut referiri şi la programul din perioada următoare. "La etapa regională categoria copii vom avea și 3 sportive care nu de mult au fost selecționate. Continuăm selecția copiilor pentru înotul de performanță atât în Bistrița cât și în Beclean, suntem în căutarea unui colaborator pentru activitatea de performanță”, a mai menţionat Tiberiu Horgoş.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]