Inregistrarea domeniilor online – aspecte esentiale de care ar trebui sa tii cont

Lansarea unui site online, indiferent ca este vorba despre un magazin sau despre un blog, necesita mai inainte de toate respectarea cu strictete a unor pasi foarte importanti. Situatia este putin mai complicata in cazul magazinelor online avand in vedere ca fiecare alegere in parte joaca un rol foarte important pentru buna functionare a unui magazin online. Serviciile de gazduire web si inregistrare domenii reprezinta alegeri deosebit de importante, mai ales atunci cand se doreste lansarea unui magazin performant care sa ofere utilizatorilor o experienta de navigare cat mai placuta si care sa il determine sa se reintoarca.

Alegerea unui nume de domeniu, respectiv inregistrarea acestuia reprezinta unul dintre principalii pasi pe care un webaster trebuie sa ii faca in vederea lansarii unui site pe Internet. Numele de domeniu reprezinta practic o identitate a oricarui magazin online, fapt pentru care poate fi considerat o alegere destul de dificila. Servicii de inregistrare domenii se pot obtine foarte usor si online, de la companii de profil precum este si Gazduire. Iata asadar cateva dintre cele mai importante aspecte care trebuie urmarite in momentul in care se doreste alegerea unui nume de domeniu cat mai potrvit.

 

Mare atentie la lungimea numelui de domeniu.

Din dorinta de a se diferenta cat mai mult fata de alti competitori, numerosi webmasteri opteaza pentru nume de domeniu foarte lungi, alcatuite din mai multe cuvinte, astfel incat distinctia sa fie una cat mai evidenta. Din pacate, acest lucru nu este unul tocmai corect in conditiile in care utilizatorii gasesc foarte dificil de memorat numele de domeniu care sunt prea lungi sau care contin diverse combinatii de cifre si simboluri. O regula de aur nescrisa recomanda celor care vor sa inregistreze un nume de domeniu sa isi indrepte atentia inspre nume de domeniu cat mai scurt si cat mai reprezentativ.

 

Alegerea unei extensii potrivite.

Extensiile site-urilor online au si ele o importanta majora avand in vedere ca acestea reprezinta mai mult decat niste simple localizari geografice ale unui site. Astfel, administratorii care isi propun sa vanda numai in Romania, una dintre cele mai potrivite alegeri pe care le pot face in acest sens este alegerea extensiei .ro. In situatia in care se doreste externalizarea serviciilor si produselor pe piata internationala, se poate opta pentru o extensie precum .com, .org, etc, extensii ideale pentru magazinele care isi doresc o externalizare a serviciilor.

 

Evita asocierea numelui de domeniu cu cel al altor companii.

Numele de domeniu selectat trebuie sa fie intotdeauna unic si cat mai reprezentativ avand in vedere ca asocierea acestuia cu numele altor companii nu aduce niciun fel de beneficiu, ba chiar mai mult pot genera diverse probleme in ceea ce priveste drepturile de autor. De-a lungul timpului au existat o serie de cazuri celebre in care companiile de renume au dat in judecata mici comercianti care au incercat sa isi asocieze intr-un fel sau altul numele de domeniu, iar companiile nu au ezitat sa riposteze pentru a-si putea pastra integritatea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]