Inspectorii generali şi cadrele didactice cu funcţii de conducere, obligaţi să predea

Inspectorii generali şi adjuncţi, precum şi cadrele didactice cu funcţii de conducere vor fi obligate să predea un anumit număr de ore, iar personalul calificat poate adăuga la normă plata cu ora, astfel încât la 12 septembrie toate clasele vor avea profesor, susţine ministrul Educaţiei.

,,Exclud ca în noul an şcolar să rămână clase fără profesor sau fără cadre didactice. Nu se va întâmpla acest lucru. Toate datele Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului indică faptul că nu va exista nicio problemă privind ocuparea posturilor din sistem”, a declarat pentru Mediafax ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Astfel, directorii şcolilor primare, gimnaziale, liceelor şi a şcolilor postliceale care au mai puţin de 25 de clase vor preda câte 6-8 ore pe săptămână.

Directorii de la şcolile cu peste 25 de clase vor preda între 4-6 ore pe săptămână.

Directorii adjuncţi de la şcolile primare şi gimnaziale vor preda între 6-8 ore pe săptămână, dacă şcolile au peste 30 de clase, au între 20 şi 30 de clase sau au cel puţin 20 de clase, iar şcoala are internat şi cantină.

Directorii adjuncţi de la licee şi scoli postliceale vor preda între 6-8 ore pe săptămână, dacă şcoala are peste 25 de clase, au între 18 şi 25 de clase, şi în cazul şcolilor cu 18 clase, doar atunci când şcoala are internat şi cantină.

În cazul în care directorii adjuncţi sunt profesori pentru învăţământul primar şi preşcolar, aceştia vor avea norma didactică întreagă.

În ceea ce priveşte învăţământul preşcolar, directorii grădiniţelor cu program normal, care au personalitate juridică şi care funcţionează cu peste 8 grupe de copii, nu sunt degrevaţi şi vor preda la grupa cu normă întreagă.

Şi directorii grădiniţelor cu program prelungit/săptămânal care au peste 7 grupe nu vor fi degrevaţi şi vor preda la grupă norma întreagă.

Directorii caselor corpului didactic vor avea o normă de predare de 2-4 ore pe săptămână.

Inspectorii şcolari generali şi adjuncţi vor avea o normă de predare de 2-4 ore pe săptămână la fel ca inspectorii şcolari.

Aplicarea sistemului de degrevare a directorilor de şcoli şi grădiniţe de norma didactică a început experimental în anul 2004, iar la şase ani de la aplicarea lui s-a considerat că nu a dat performanţele aşteptate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5