Instantanee la congresul partidului second-hand comandat de PSD

Preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud, deputat Stelian Dolha

Un aşa-zis partid politic cu pretenţii mari şi trecut incert a improvizat în pripă, zilele acestea la ordinul PSD, un congres menit să acrediteze ideea că membrii săi sunt adevăraţii continuatori ai liberalismului în România.
N-a contat că partidul a fost cumpărat de la un personaj obscur şi apoi rebotezat, n-a contat că a plagiat în întregime statutul şi structurile PNL şi nici că mulţi dintre invitaţii care s-au fotografiat cu râvnă lângă CP Tăriceanu au ridicat mâna, cu o săptămână înainte, pentru fuziunea PNL-PDL.
Important a fost că toată această desfăşurare de forţe să-i facă să creadă pe cât mai mulţi membri şi foşti membri ai PNL ai căror funcţii, avantaje personale şi sinecuri depind de bunăvoinţa PSD că minţind electoratul cu o iluzorie renaştere a USL le vor păstra.
Punerea în scenă a mizat peste tot în ţară pe râvna unora dintre aceşti ocupanţi de funcţii. La Bistriţa principalul artizan al unei mişcări care a avut ca ţintă principală racolarea de simpatizanţi pentru partiduleţul lui Tăriceanu, a fost, din nefericire, chiar fostul preşedinte al PNL, prefectul Ioan Ţintean. Domnia sa pare că a ales să vândă şi să încerce să destructureze, contra funcţiei de prefect şi a alte trei-patru pentru protejaţii săi, o filială întreagă. O filială, care la fel ca toate din această ţară a spus DA fuziunii cu Partidul Democrat Liberal, sub numele de PNL, fuziune, votată ulterior, zdrobitor, în congresul de săptămâna trecută.
E un moment de cotitură în care un fost preşedinte de filială judeţeană, un senior, respectat şi admirat în partidul său, un om care le vorbea tinerilor din PNL cu două saptămâni înainte despre valorile liberalismului să aleagă un asemenea drum. Ar fi putut alege calea lui Mircea Ionescu Quintus, dar a preferat o alta, cea a trădării propriului partid.
Dincolo de toate aceste încercări şi lovituri pe la spate, a cântecelor de sirenă cu care au încercat să ademenească consilieri, primari şi liberali din toate eşaloanele, filiala Bistriţa-Năsăud a PNL rămâne unită şi solidară în jurul celor care cred cu adevărat în valorile liberale şi nu în sinecuri date de partid, a celor care ştiu să respecte o hotărâre odată ce a fost adoptată de majoritate şi nu în ultimul rând în jurul celor care au dus cu adevărat greul, inclusiv în ultima campanie electorală.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]