Instituţia de cultură năsăudeană – în impas?!

Legislativul local năsăudean, întrunit în şedinţa ordinară lunară la sfârşitul săptămânii trecute, a aprobat organigrama, statul de funcţii şi numărul de personal pentru Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud pe anul 2013. Aici vor lucra cinci persoane: managerul (studii superioare), un referent (studii superioare), un administrator (studii medii), un muncitor şi un îngrijitor (generale).
Primarul Mircea Romocea, întrebat în legătură cu lucrările de reabilitare, stadiul lor, a anunţat că firma executantă – Indcon Bistriţa, a stagnat momentan lucrările de reabilitare capitală a instituţiei de cultură din cauza neplăţii lucrărilor executate, plăţi restante care însumează circa 1,1 milioane lei. Valoarea întregii investiţii derulată prin Compania Naţională de Investiţii de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, se ridică la 2,8 milioane lei, din care 1,8 mil. cheltuiţi. Cota de participare a Primăriei oraşului este de 48,3 la sută, adică 1.401.170 lei, din valoarea totală a investiţiei.
„Din discuţiile purtate în aceste zile cu factorii decizionali guvernamentali, am aflat că nu a fost alocată nicio sumă de bani în primul semestru al anului, pentru investiţiile derulate prin intermediul Programului prioritar naţional pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban. Sunt promisiuni de deblocare a situaţiei începând cu luna iulie, în cadrul unei rectificări bugetare…”, a precizat primarul Romocea.
Consilierii locali au luat act de decizia prof. Pahone Pop, de renunţare prin demisie la mandatul de manager al Casei de Cultură „Liviu Rebreanu”, fiind de acord cu aceasta. Contractul de management nr. 13536/1.07.2011 va înceta la data expirării termenului de preaviz, 45 de zile, conform C.M., după care va fi organizat concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere a instituţiei de cultură năsăudeană.
Consilierul PD-L, Ovidiu Maghiar, şi-a exprimat dorinţa de a vedea demisia şi motivarea lui Pahone Pop.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5