Instituţie Prefectului a sesizat Poliţia pe tema distribuirii neautorizate unui postari pe pagina de facebook

Instituţia Prrectului Bistriţa-Năsăud s-a autosesizat și a transmis către Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud o sesizare pentru a se cerceta și soluționa, conform competențelor legale în materie, "distribuirea neautorizată pe pagina Instituției Prefectului a unei postări care nu aparține acesteia".  

"Menționăm că, de la deschiderea paginii de Facebook a instituției, în 2013, au fost autorizați mai mulți administratori și editori. La momentul efectuării respectivei distribuiri, în data de 25 mai 2019, în jurul orei 06:00, aveau drept de gestionare a paginii 8 persoane: 2 administratori și 6 editori. Având în vedere că încă nu s-a putut stabili identitatea persoanei care a distribuit postarea, prefectul a dispus ștergerea întregii liste de administratori și editori, în continuare postările urmând a fi făcute doar de către Cancelaria prefectului. Prefectul județului își exprimă regretul pentru această situație nedorită și asigură că instituția va respecta, ca și până acum, prevederile privind legalitatea, imparțialitatea și neutralitatea!", se arată în comunicatul remis presei. 

De altfel, Biroul Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud a primit o sesizare pe acest subiect din partea Partidului Naţional Liberal, însă, neavând competenţe, a îndreptat-o spre soluţionare Poliţiei. "Ei vor trebui să facă verificări, din punct de vedere al BEJ nu putem lua măsuri în acest sens", a precizat preşedintele BEJ BN, judecătorul Liliana Tertiş. 

Partidul Naţional Liberal Bistriţa-Năsăud a înintat sesizarea şi către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Ieri, pe pagina de facebook a Prefecturii Bistriţa-Năsăud a fost distribuită o postare care îndemna la vot şi susţinere pentru un anumit partid politic.   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]