Proiectul ICT Bridges

Instruire personalizată pentru persoanele cu dizabilităţi

O săptămână plină pentru membrii Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Bistriţa-Năsăud. În perioada 14-16 iunie, CCI a găzduit ultima întâlnire de lucru a partenerilor din cadrul proiectului ICT Bridges, proiect care îţi propune să contribuie la creşterea gradului de conştientizare cu privire la importanţa utilizării Tehnologiei Informaţiei şi Comunicării în procesul de instruire a persoanelor cu dizabilităţi.

Întâlnirea a inclus sesiuni de lucru în vederea analizării stadiului de implementare, vizite de studiu la Şcoala de Arte şi Meserii ,,Sfânta Maria”, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ,,Lacrima” şi Unitatea medico-socială din Susenii Bârgăului.

Potrivit managerului de proiect din cadrul CCI B-N, Monica Mureşan, proiectul ICT Bridges oferă persoanelor cu dizabilităţi posibilitatea de a urma o instruire personalizată şi de a depăşi diverse bariere în învăţare.

,,Efectul pe termen lung este maximizarea integrării în societate şi pe piaţa muncii, deoarece persoanele cu dizabilităţi întâmpină diverse obstacole pe parcursul vieţii. Promovarea dezvoltării de abilităţi şi cunoştinţe pentru persoanele cu dizabilităţi prin metode moderne de instruire şi învăţare presupune munca în perechi, instructor/formator – cursant, precum şi împărtăşirea de experienţe”, ne-a explicat Monica Mureşan.

La ultima întâlnire de lucru a partenerilor din cadrul proiectului ICT Bridges, au fost prezenţi la Bistriţa, şase reprezentanţi - Lawton School din Spania, doi parteneri din Cehia şi trei reprezentanţi ai CCI B-N.

,,Echipa de proiect va elabora un manual care integrează o colecţie de studii de caz simple despre modul în care Tehnologia Informaţiei şi Comunicării poate elimina diverse obstacole cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi. O parte a manualului va fi consacrată ofertei de servicii educaţionale concrete furnizate persoanelor dezavantajate”, ne-a spus Elena Bărbos, consilier de comunicare CCI B-N.

Proiectul ICT Bridges este finanţat prin programul Leonardo da Vinci şi se bazează pe colaborarea între instituţii din Cehia, Austria, Spania şi România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5