Întâlnire între companii din Bistriţa-Năsăud şi Provincia Hunan (China). Prefectul Frenţ a condus delegaţia bistriţeană

La finele săptămânii, la București a avut loc o întâlnire între reprezentanți ai unor importante companii bistrițene, afiliați la Camear de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, şi cei ai unor companii chineze din Provincia Hunan. Demersul vine ca urmare a înfrățirii celor două regiuni care s-a realizat anul trecut.

“Delegația română a fost condusă de către prefectul județului,  Ovidiu Frenț, iar delegația chineză de către dl. guvernator Xu Dazhe. După întâlnirea oficială a avut loc o sesiune de prezentare a companiilor prezente, în spiritul denumirii evenimentului ”O perspectivă deschisă asupra lumii””, se arată în informarea Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Din delegaţia au făcut parte preşedintele CCI BN-Vasile Bar, administratorul judeţului-Florin Moldovan, oameni de afaceri etc.

Provincia Hunan (cca 73 milioane locuitori) este lider în China în ceea ce privește inovația tehnologică, cercetarea aplicată și fundamentală, având 38 de universități, cu accent pe domeniul IT&C, medicină, construcții civile și infrastructură,dezvoltare sustenabilă și eco-industrii. Hunan este una dintre cele mai dezvoltate regiuni ale Chinei, cu un produs intern brut al provinciei de peste 450 miliarde de euro.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]