Interes deosebit pentru oferta mărcilor DUPONT- PIONEER

Vasile Tabără

Seria întâlnirilor dintre fermieri, specialişti din instituţiile judeţene, comercianţi care se ocupă de aprovizionarea cu imputuri pentru cultivatorii de terenuri agricol, pentru anul 2015, şi cele mai renumite mărci internaţionale în producerea şi comercializarea seminţelor şi pesticidelor a continuat şi în actuala săptămână. De data aceasta a venit rândul prezentării ofertei mărcilor DUPONT- PIONEER, cele mai vechi din întreaga lume, marca PIONEER având actul de naştere în 1926, iar DUPONT în anul 1802. Urmare a vechimii lor, a strategiilor pe durata a sute de ani, acestea au devenit numărul 1 mondial în ceea ce priveşte hibrizii de porumb şi alte specii, respectiv producerea şi comercializarea pesticidelor în cazul firmei DUPONT.
Întâlnirea cu reprezentanţii celor două firme, ing Cristian Deliu ( PIONEER) şi ing. Horia Pop ( DUPONT), a prilejuit încă o ocazie ca cei interesaţi de acest domeniu de activitate să afle noutăţi, să se documenteze şi mai bine pentru a se hotărî ce hibrizi de porumb să cultive în acest an, ce erbicide, fungicide şi insecticide să utilizeze în tehnologiile de cultură pentru ca recoltele din acest an să fie superioare anilor precedenţi. De reţinut ar fi şi faptul că în judeţul nostru pot fi obţinute producţii de peste 10 tone porumb boabe la hectar, dacă se cultivă hibrizi PIONEER, dacă se respectă pachetele tehnologice recomandate de specialiştii celor două firme.
Din prezentarea unei palete largi de hibrizi de porumb şi alte specii, erbicide, insecticide şi fungicide, cei prezenţi au putut să-şi aleagă pe acelea care utilizate în producţie să conducă la creşterea substanţială a producţiei la unitatea de suprafaţă, reducerea pierderilor de recoltă şi a costurilor de producţie.
Să sperăm că organizatorii simpozionului desfăşurat în sala de conferinţe a restaurantului Coroana de Aur, din data de 17.02.2015, Ştefan Bigu şi Gabriel Târziu, aparţinând de SC Redoxim SRL, punctul de lucru Bistriţa, vor organiza şi pe viitor asemenea întâlniri, de acestea profitând, în mod cert, ambii parteneri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]