Interes sporit al locuitorilor din Bistrita-Nasaud pentru achizitia de apartamente in prima jumatate a anului 2017

Romanii sunt interesati sa isi achizitioneze propriul apartament. Dorinta de mai mult spatiu, intemeierea unei familii, renuntarea la chirie sunt cateva motive pentru care sa iti doresti sa te muti intr-o casa noua. Oferta pietei este una variata, apartamente in cunoscutele blocuri vechi sau apartamente in complexe rezidentiale noi, ofera fiecare avantaje specifice. Localizarea, numarul de metri patrati, finisajele, pretul sunt criterii care intra in balansul deciziei de cumparare. Ca modalitati de achizitie intra si cunoscutul program Prima Casa.

Un studiu efectuat pe cuvintele de cautare in Google, direct legate de domeniul imobiliar, arata ca in anul 2017 s-a manifestat un interes cu 24% mai mare fata de anul anterior pe acest subiect. Astfel, romanii au formulat in cautarile lor din Google sintagme precum: apartament de vanzare, Prima Casa 2017, apartament 2 camere. Cautarile ce vizeza apartamentele cu doua camere a crescut cu 80% fata de anul anterior. Totodata, interesul este unul sporit pentru achizitia de apartamente in capitala Romaniei. Topul lunilor in care au fost facute cautarile pe Google sunt primele trei, ianuarie, februarie, martie. Volumul cel mai mare s-a inregistrat in prima luna din an.

Daca in ianuarie romanii au cercetat intensiv piata cu privire la achizitia de apartamente, ei au si trecut la actiune. Un raport al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara din Romania (au fost urmarite primele sase luni ale lui 2017) arata ca in ianuarie, in Bistrita-Nasaud au fost achizitionate 131 de apartamente, numarul a crescut ulterior, in februarie au fost 138 de apartamente achizitionate, in luna martie 119 apartamente cumparate de locuitorii din Bistrita-Nasaud.

In primele sase luni ale anului locuitorii din Bistrita-Nasaud au facut aproximativ 12.000 de cautari in Google pe cuvinte cheie de interes precum apartament de vanzare sau apartament cu 2 camere. Foarte important de mentionat este ca in timp ce in perioada ianuarie - iunie, de pe desktop s-au facut 4.800 de cautari, in acelasi interval, direct de pe smartphone locuitorii din Bistrita-Nasaud au facut aproape 7.800 de cautari.

Cel mai mare volum de cautari in Google pe subiectul apartamentelor s-a inregistrat in Bucuresti, urmat de judetele Iasi, Prahova si Constanta. La polul opus cu cel mai mic volum de cautari pe cuvinte din industria imobiliara sunt Salaj, Tulcea si Covasna.

Daca din perioada analizata (ianuarie - iunie 2017), conform ANCPI, bucurestenii si-au luat cele mai multe apartamente in luna martie, ei fiind si in topul pe tara (3587 apartamente), in acceasi luna, numar mai mare de apartamente achizitionate au fost in urmatoarele 10 judete: Cluj (1116 apartamente), Timis (727), Constanta (704), Iasi (606), Brasov (474), Ilfov (401), Prahova (380), Hunedoara (318), Arges (278), Bihor (276).

Sursa foto: Pexels.com

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]