( Interviu) O vedetă populară. Cătălina Rotaru, bucovineanca pe care dragostea o apropie de Bistriţa: Sunt binecuvântată de Dumnezeu

Rep.: - Te felicit pentru că eşti un artist adevărat pe drumul cântecului popular, aşa cum trebuie. Şi apoi mă bucur de fiecare revedere cu tine şi la Bistriţa. Eşti bucovineanca dragă nouă ce faci un cuplu frumos cu Vlăduţ Sărmaş. Sunteţi două Vedete poluare ce le iubim, amândoi câştigători ai concursului TVR cu acelaşi nume. Doi copii frumoşi la chip şi suflet. Cum vezi Cătălina vremurile prin care trecem? Ştiu că te-au găsit o bună parte şi în Bucovina, acolo unde a venit şi Vlad, apoi aţi fost şi la noi, la Bistriţa.

Cătălina Rotaru: - Mulţumesc pentru cuvintele frumoase. Poate o să te surprindă răspunsul meu, dar pentru mine a fost o perioadă de care chiar m-am bucurat, în care am meditat asupra lucrurilor importante din viaţă mea: cariera, la faptul că sunt un om binecuvântat de Dumnezeu, sănătos, cu un dar atât de mare încât, uneori, noi artiştii nu-l conştientizăm până când nu suntem puşi într-un impas ca acesta, de a sta acasă, de a nu ne întâlni cu publicul, cu scena, cu lucrurile care ne fac într-adevăr bucuroşi, fericiţi, mulţumiţi de faptul că trăim în această lume şi aducem bucurie oamenilor. Am petrecut aceste luni în Bucovina, la curte, cu o livadă foarte mare şi am avut parte de o primăvară şi vară frumoase. M-am bucurat de tot ce am văzut în jurul meu, m-am bucurat că e soare, că plouă, m-am bucurat că pot ieşi în livadă să audă păsările cântând, să citesc o carte, să stau pe o pătură şi efectiv să mă bucur de Bucovina mea. Dar şi de Bistriţa, cu oamenii ei minunaţi.

Rep.: - Eşti foarte serioasă şi echilibrată pe acest drum al cântecului popular şi ştiu că nu ai acceptat să faci parte din anumite proiecte pentru că ţi s-au părut un pic, nu neapărat comerciale, dar nu erau pe targetul tău. Asta şi din cauza faptului că ai absolvit o facultate de etnologie, cu notă maximă, fapt pentru care te felicit, a faptului că te-ai implicat foarte mult în studiu, ai adunat în lada ta de zestre tot ceea ce înseamnă Bucovina ta dragă, ai crescut în vatra satului?

Cătălina Rotaru: - Da, şi faptul că am crescut în vatra satului şi-a pus amprenta asupra viziunii mele despre folclor. Eu iubesc foarte mult folclorul autentic, nu neapărat din Bucovina, din Bucovina în special, aş spune, însă şi facultatea pe care am absolvit-o mi-a dat o lecţie foarte importantă. Faptul că sunt membră a Ansamblului de muzică tradiţională „Icoane” m-a pus „pe şină”, aş spune, pe o direcţie dreaptă. Sunt proiecte pe care le-am refuzat din considerentul că ştiu foarte bine ceea ce trebuie să fac şi unde trebuie să ajung. Iar acest lucru nu mă lasă nici să dau înapoi, dar nici să trag într-o parte sau în alta, ci doar să-mi văd de drumul meu. Eu sunt eu şi ştiu unde trebuie să ajung.

Rep.: - Te felicit pentru acest lucru. Iată, se iveşte câte un tânăr, din fiecare zonă etnografică, care, aşa a dat Dumnezeu, să meargă mai departe pe acest drum al autenticului. O sută nu merg, dar câte unul merge cum trebuie şi eu cred că până la urmă, pas cu pas, acela este cel care va izbuti şi va rămâne în lada de zestre a poporului nostru tot ceea ce face. Ştiu că ai proiecte foarte frumoase şi importante.

Cătălina Rotaru: - Da, chiar am foarte multe proiecte în derulare şi abia aştept să vin în faţa publicului cu cele mai frumoase proiecte ale mele, aş spune. Foarte multă lume mi-a spus că, din punctul lor de vedere, mă mişc cam greu. Dar eu consider că lucrurile făcute mai greu sunt cele care contează. Cel puţin pentru mine. Eu lucrez foarte mult până când aduc în faţă un material de care sunt eu mândră şi bucuroasă şi cred că, dacă eu îl simt bun, este bun cu adevărat.

Rep.: - Este ca şi cu o casă. Dacă o construieşti solidă, aşa cum trebuie, în timp, rezistă sute de ani. Aşa este şi cu cântecele. Dacă sunt făcute pe targetul tradiţional şi pe sufletul acestui popor de-a lungul timpului, pe vibraţiile lui, vor rezista.

Rep.: - Îţi mulţumesc. Un mesaj pentru toţi iubitorii de folclor...

Cătălina Rotaru: - În primul rând vreau să le transmit faptul că îmi este foarte dor de ei, mi-e dor de întâlnirile noastre din sălile de spectacol. Îi invit pe pagina mea oficială – Cătălina Rotaru – acolo unde îi ţin la curent cu noutăţi. Am adus, recent în fața publicului un proiect muzical, pe care vi-l dăruiesc cu tot sufletul, un proiect realizat cu multă dăruire și profesionalism. Sper ca prin acest cântec să reușesc să vă fac cunoscută dragostea mea pentru cântecul tradițional bucovinean, sentiment ce predomină în cariera mea artistică. Doamne ajută! Să ne întâlnim cât mai repede, sănătoşi, în primul rând.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5