Interviul telefonic – cum sa ii faci fata?

Candidatii pentru interviuri sunt o mica parte din responsabilitatea unui recrutor, insa este una dintre cele mai importante. Din cauza volumului mare de solicitari, multe firme de recrutare incep procesul de intervievare cu un interviu telefonic.

Din pacate, din experienta noastra, multi candidati nu reusesc sa trateze interviul telefonic cu acelasi nivel de profesionalism, precum un interviu in persoana. Cu toate acestea, urmarind sfaturile noastre simple, puteti avea succes in urma unui interviu telefonic, iar acesta va va duce mai aproape de jobul dorit.

1. Fa-ti temele
Devino familiar cu compania si persoana cu care vei vorbi. Fa-ti o idee generala despre profilul companiei si modul in care postul pentru care vei fi intervievat s-ar potrivi in cadrul organizatiei.
Nu intreba niciodata recrutorul cu ce se ocupa compania; acesta este cel mai rapid mod de a fi eliminat din procesul interviului, deoarece arata o lipsa de pregatire si respect pentru timpul recrutorului.

2. Fi punctual
Fi gata sa raspunzi apelului recrutorului cu cel putin 5 minute inainte de ora programata. De asemenea, asigura-te ca ii ceri in avans numarul de pe care vei fi contactat.
Daca astepti un apel la un anumit interval de timp, asigura-te ca raspunzi acelui apel.
Ziua recrutorului este de obicei destul de meticulos programata, asa ca ratarea unui apel programat si apoi asteptarea telefonului tau, ii poate da peste cap programul pentru alte interviuri. Recrutorii vor gasi acest lucru extrem de frustrant si lipsit de respect.

3. Fi pregatit
Inainte de a raspunde la apelul recrutorului, asigura-te ca vei fi in masura sa te concentrezi in timpul conversatiei si ca vei fi capabil sa comunici in mod eficient. Gaseste un loc in care poti vorbi in liniste, fara intreruperi sau zgomote pe fundal. De asemenea, asigura-te ca esti intr-o zona cu semnal bun la telefonul mobil. Un interviu telefonic intrerupt, de obicei, nu este unul de succes.

4. Pune intrebari
Pe masura ce cauti informatii despre angajator, ia notite si fa o lista de intrebari pe care sa le ai pregatite pentru recrutor. Multe dintre intrebari pot fi raspunse in timpul interviului; asigura-te ca pregatesti o lista destul de lunga, astfel incat sa ai suficiente intrebari de pus la sfarsitul interviului.
Intrebarile trebuie sa se concentreze asupra companiei, locului de munca, precum si responsabilitatilor viitorului job. Interviul telefonic initial nu este momentul oportun de a discuta despre salariu sau beneficii, cu exceptia cazului in care recrutorul aduce subiectul in discutie.
Nu pune intrebari care pot fi raspunse printr-o simpla vizita a site-ului web al angajatorului.
Chiar daca recrutorii au sau nu au ultimul cuvant in ceea ce priveste angajarea, ei sunt cei care fac recomandari pentru angajarea ta catre manageri si te pot prezenta ca un candidat puternic. In timpul unui interviu telefonic, un recrutor, de obicei, cauta sa isi faca o mai buna idee si sa afle motivatiile din spatele cautarii tale pentru un loc de munca, indiferent daca vorbim de joburi in strainatate sau joburi in Cluj, Bucuresti sau orice alt oras din Romania..
Ei, de asemenea, cauta sa vada daca ti-ai facut temele si daca esti pregatit pentru un interviul telefonic. Daca nu esti pregatit si respectuos cu timpul lor, ei nu vor avea incredere in tine sa te prezinte mai departe angajatorului si drept rezultat, cel mai probabil, te vor descalifica.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5