ÎNTOARCERE ÎN TIMP

O adevărată întoarcere în timp, cu 45 de ani în urmă, a reuşit sâmbătă, 11 iunie 2011, grupul de colegi şi profesori, promoţia 1966, cea de a doua, a Liceului „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului. A fost o zi de sărbătoare, când toţi au devenit tineri, eleganţi şi frumoşi, retrăind, clipă de clipă, neuitaţii ani de liceu.

Elevii de o zi au mers prima dată la biserică, la slujba de pomenire a celor cinci dintre foştii colegi, a dirigintei Ana Florescu, a directorului Ilie Vlasa şi a soţiei sale, precum şi a profesorilor: Vâlcu Eugenia, Eudochia Ghiţa, Ioan Măjeri, Viorel Anatolie, Virgil Zamfir, Şes Dumitru şi Octavian Costinaşiu, care au trecut în veşnicie.

După biserică, absolvenţii şi profesorii, prezenţi, au participat la o lecţie convenţională de dirigenţie, retrăind şi depănând firul emoţionant al evenimentelor vremii şi al întâmplărilor legate de anii de şcoală, fiind cea de a doua promoţie a liceului bârgăuan, care îmlineşte 50 de ani, o şcoală reper a învăţământului românesc, infiinţat acum 225 de ani, la Prundu Bârgăului.

La catalog au răspuns „prezent” 23, dintre cei 38 de elevi înscrişi, 10 fiind absenţi şi 5 decedaţi. Dintre profesorii prezenţi, nu au lipsit foştii directori, între care Matei Albu, veteranul dascăl bârgăuan care a păşit, luna trecută, în cel de al 99–lea an de viaţă şi scriitorul clujean Marcel Mureşan, alături de care au mai fost prezenţi profesorii Valeria şi Eremie Lucuţa, Margareta Andriţoiu, Ioana Zamfir, Leonida Ştefănescu şi Elvira Făgărăşan. Elevii, prezenţi la această memorabilă întâlnire, au fost următorii: Albu Emil, Boieru Octavian, Bota Simion, Bufu Nastasia, Butas Samson, Cobuţ Nicolae, Dragotă Dinu, Făgădar Didina, Gâvan Ioana, Inceu Livia, Holbură Rodovica, Monda Palagica, Platon Constantin, Popandron Axente, Ştef Ioan, Ştefănuţ Olimpia, Vaidasigan Mariana, Vlad George, Vlad Ileana, Vlad Ilie, Vlad Ştefan, Vrăsmaş Livia şi Vrâncean Ioana.

Discuţiile, din ce în ce mai aprinse şi depănarea frumoaselor amintiri, din anii de liceu, au continuat până târziu, la restaurantul Călimani, această minunată sărbătoare de suflet şi o nemaipomenită retrăire a clipelor de acum aproape o jumătate de secol.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5