Într-o lună, Blocul operator centralizat va fi finalizat. A început montarea echipamentelor

După ce noua Secţie de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost recepţionată în iunie 2015, în prezenţa fostului ministru Nicolae Bănicioiu, în aproximativ o lună va fi finalizat şi Blocul operator centralizat. Ambele investiţii au fost incluse în amplul proiect de supraetajare a unui pavilion a Spitalului Judeţean de Urgenţă de la P + 2 la P + 4.

         „Aproximativ într-o lună de zile terminăm acest proiect, cu dotări, cu absolut tot. Sper să nu avem probleme de furnizare a aparaturii, pentru că echipamentele le avem deja şi am început să le montăm. Investiţia totală – Bloc operator centralizat şi Secţie de Chirurgie – se ridică la 5 milioane euro”, ne-a declarat directorul administrativ Gabriel Lazany.

Blocul operator centralizat cuprinde 8 săli de operaţii şi sterilizare proprie, şi anume 3 săli operaţii pentru Chirurgie generală, 2 săli operaţii pentru Ortopedie-traumatologie, o sală de operaţii pentru Urologie, o sală de operaţii pentru Oftalmologie, o sală de operaţii pentru O.R.L şi o Staţie de sterilizare proprie a Blocului operator. Fiecare sală de operaţii este o structură complexă care cuprinde şi spaţiile anexe aferente, cu filtru sanitar pentru pregătirea medicilor, sala de pregătire preoperatorie a bolnavului, sala de trezire postoperatorie şi spălător pentru instrumentar.

         În plus, prin proiect se prevede şi dotarea acestui Bloc operator, cu mese de operaţii, lămpi scialitice, o unitate de electrochirurgie cu sistem de furnizare argon medical şi evacuator de fum; 2 platforme electrochirurgicale de înaltă performanţă destinate procedurilor chirurgicale complexe endoscopice si deschise, având opţiunea de tăiere şi coagulare, funcţionalitate bipolară, sigilare vasculară şi fuziune tisulară; 2 platforme electrochirurgicale monopolare/bipolare; oximetru cerebral; un aparat de măsurare uniemisferică a profunzimii anesteziei; 2 sisteme de anestezie şi monitorizare complexă; o trusă de laparoscopie pentru intervenţii chirurgicale; centrală triplex de producere oxigen medical şi o staţie de sterilizare.

La etajul  IV al acestui pavilion au fost amenajate 31 saloane pentru bolnavi, cu grup sanitar propriu, spaţii medicale de tratament, spaţii medicale administrative (birouri, camere, vestiare pentru medici etc.), spaţii administrative (sală de mese, oficiu alimentar, depozit deşeuri medicale etc.). Dintre dotările tehnice amintim sistemul de distribuţie fluide medicale, sistemul de climatizare, de evacuare a aerului viciat, sistem control acces, de apel medical, de supraveghere video, de alarmare vocală, sistem CATV, voce-date şi telefonie-interfonie.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5