Întrebări creştine

Despre o broşură a celor rătăciţi, care refuză dogma TRINITĂŢII şi dumnezeirea lui IISUS HRISTOS.

(15)

Este surprinzător pentru noi să intuim puterea dumnezeiască a lui IISUS, de a vedea desfăşurarea întreagă a istoriei umanităţii până când Fiul lui Dumnezeu va veni întru slava Tatălui să judece lumea, şi să făurească „ceruri noi şi pământ nou în care locuieşte dreptatea”(II.Petru,3.13). Le vorbeşte ucenicilor-care stau ca nişte copii iubitori lângă părintele lor pe Muntele Măslinilor- nu despre slavă, onoruri, ci despre cum vor fi prigoniţi ei şi toţi cei ce urmează pe HRISTOS, dar îi asigură că aceasta nu va fi pentru un lucru mic, ci –supremă mângâiere-„pentru numele Meu”. Şi al cui este acest nume minunat, „singurul dat oamenilor sub cer întru care sîse mântuiască”?(Fapte.4.12) Al Domnului şi Dumnezeului nostru, Mântuitorul lumii şi Judecătorul viilor şi al morţilor.

Când Petru mărturiseşte:”Tu eşti HRISTOSUL, Fiul lui Dumnezeu celui viu”, le destăinuie că pe această piatră a mărturisirii prin veacuri, se va înălţa Biserica, dreptmăritoare, pe care”porţile iadului n-o vor birui”.

Când ucenicii se întorc voioşi de la propovăduire, Mântuitorul vede întristat cele de la sfârşit de vremuri, făcând constatarea interogativă: ”Când va veni Fiul Omului, va mai găsi oare credinţă pe pământ?” Numai unul care este Dumnezeu ştie toate cele viitoare cu exactitate.

Înainte de slăvita Sa Înălţare la cer, ucenicii întreabă despre aşezarea la loc a împărăţiei lui Israel, dar Domnul îi opreşte de la aceste preocupări zicând: ”Nu este al vostru a şti anii sau vremurile pe care Tatăl le-a pus în stăpânirea Sa”(Fapte,1.7). Nu fiindcă nu ştia, cum spun rătăciţii, ci fiindcă nu le este de folos aceasta, misiunea lor fiind alta: „îmi veţi fi Mie martori până la marginile pământului.” Aceasta în vreme ce broşura în cauză trage concluzia netoată că „dacă ar fi Dumnezeu ar şti.”, adică le-ar spune: vedeţi măi, că după calendarul cutare, gregorian, care se va inventa atunci… va veni asta la anul X”. Iată că putem şi zâmbi, dincolo de tristeţea şi compasiunea pentru cei ce se rătăcesc cu voia lor.

Har, milă şi pace de la Domnul IISUS, Mântuitorul lumii şi Împăratul veacurilor, dv. şi iubiţilor cititori şi cititoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5