Inundaţii. 14 adulţi şi şase copii, evacuaţi la Rodna!

În localitatea Rodna, pompierii au evacuat din case 15 persoane adulte şi şapte  copii, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Persoanele evacuate din gospodăriile inundate vor fi cazate temporar în spaţii puse la dispoziţie de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă  Rodna.

"Dragii mei, din păcate, mari comunități din județul nostru trec prin momente foarte grele! Ruperea de nori a dus la străzi și gospodării inundate, 20 de persoane evacuate, drumuri blocate, oameni care cer speriați ajutorul. Măgura Ilvei, Poiana Ilvei și Rodna sunt printre cele mai afectate, dar alături de primari vom face tot ce ne stă în putere să le fim alături, oriunde este nevoie. Prin solidaritatea noastră, vom trece și peste această grea încercare!",  este mesajul transmis de preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, care a fost alături de primarul Tinu Grapini. 

De asemenea, prefectul Stelian Dolha, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a fost prezent la Rodna pe timpul intervenţiilor. "Am fost prezent în această noapte în mijlocul locuitorilor din Rodna, probabil cel mai greu loviți de aversele dezlănțuite în întreg județul. Numeroase case în care a pătruns apa, curți pline de aluviuni, străzi pe care aproape puteai înota chiar și la două ore după ploaia teribilă și peste tot oameni luptându-se sa-și salveze bunurile agonisite de o viață. Am dispus în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud intervenția cu încă patru motopompe a forțelor ISU, care alături de SVSU să poată să ofere sprijin cât mai multor familii pentru evacuarea rapidă a apei din case și curți. I-am asigurat pe cei cu care am stat de vorbă că ne vom întoarce pentru o evaluare a pagubelor împreună cu comisia special constituită și că vom căuta soluții de sprijin", a transmis prefectul Stelian Dolha. 

***

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică de Cod roşu, pentru perioada  22.06, ora 18:00 - 24.06, ora 12:00, fenomenele avertizate fiind scurgeri importante pe versanți, viituri rapide, efecte de inundații, creșteri de debite.

Avertizarea  este valabilă pentru Someşul Mare - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa-Năsăud).

__________

Nu uitați de platforma https://fiipregatit.ro/ghid/inundatie/ unde găsiți toate informațiile necesare pe care trebuie să le știți in această perioadă!

 


Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5