Învaţă împreună cu mine. Ovidiu Creţu: Proiectul se adresează copiilor cu situaţii dificile, în special minorităţii rome din Viişoara şi Sărata

Direcţia Municipală de Servicii Sociale din cadrul Primăriei Bistriţa, în parteneriat cu Şcoală Gimnazială nr. 7 din Viişoara, implementează, în perioada 16 ianuarie - 30 aprilie 2016, proiectul ,,Învaţă împreună cu mine”.

"Proiectul se adresează copiilor cu situaţii dificile, în special minorităţii rome. Am spus în nenumărate rânduri că singura şansă a tuturor este educaţia, şi pentru etnicii romi, educaţia este mai importantă decât pentru ceilalţi, pentru că în zona respectivă se manifestă abandonul şcolar şi analfabetismul, mai mult decât la celelalte naţionalităţi. Este bine ca noi să facem paşi în această direcţie şi să integrăm populaţia de etnie romă, prin educarea copiilor, să dăm o şansă generaţiei viitoare”, a afirmat primarul Ovidiu Creţu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Astfel, 158 de copii proveniţi din familii dezavantajate din localităţile Viişoara şi Sărata, dintre care 124 de copii de etnie romă vor beneficia de activităţi educative. Nu va lipsi dialogul social părinţi- şcoală- comunitate.

"Vom implementa un set de servicii educaţionale complementare sistemului educaţional tradiţional, şcoală după şcoală şi grădiniţa estivală, în vederea sprijinirii a 158 de copii proveniţi din familii dezavantajate din localităţile Viişoara şi sărata, dintre care 124 de copii de etnie romă, pe o perioadă de 12 luni, în vederea maximării şanselor de incluziune socială optimă a acestora.

De asemenea, vom dezvolta reţele de dialog social între şcoală – părinţi – comunitate, în vederea combaterii discriminării grupurilor sociale vulnerabile, care vor sprijini un număr de cel puţin 30 de familii de etnie romă din comunităţile Viişoara şi Sărata, pe o perioadă de 16 luni”, a declarat Marcela Todoran, consilier superior - Direcţia Municipală de Servicii Sociale.

Proiectul ,,Învaţă împreună cu mine” este finanţat prin Programul RO10- Corai, Granturile SEE 2009 -2014, şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea proiectului este de 902.245 lei. Manager proiect: Radu Dreptate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5