Inventivitatea escrocilor nu are limite! Doi bucureşteni reţinuţi pentru înşelăciune

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat doi bărbați, de 57, respectiv 45 de ani, ambii din București, bănuiți de comiterea unor înșelăciuni, pe raza municipiului Bistrița.

           „Din cercetările efectuate de polițiștii Biroul Investigații Criminale a rezultat faptul că în perioada 11 noiembrie 2016 - 30 august 2017, cei doi ar fi indus în eroare mai multe persoane și, sub pretextul că sunt cetățeni străini, le solicitau unor persoane să le arate bancnote românești, în scopul studierii. În momentul în care înapoiau banii, profitând de neatenția persoanelor pe care le abordau, sustrăgeau o parte din sumă”, se arată în comunicatul IPJ BN.

           Prejudiciul total este estimat la 3.850 lei din care a fost recuperată suma de 350 lei.Cei doi au fost reţinuţi de polițiști pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la acest mod de operare şi vă recomandă fiți atenți la persoanele necunoscute care vă abordează! De asemenea, vă recomandă:

Ø Nu intrați în contact cu persoane necunoscute și nu dați niciodată bani sau datele persoanale unei persoane pe care nu o cunoșteți sau în care nu aveți încredere.

Ø Dacă ați devenit victima unei infracțiuni de înșelăciune, sesizați imediat acest lucru și încercați să rețineți cât mai multe semnalmente ale persoanei cu care ați intrat în contact sau alte amănunte care ar putea ajuta la identificarea acestora. 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]