Investiţii importante, la Mărişelu! Horea Petruţ: Am obţinut finanţare pentru asfaltarea tuturor străzilor!

Horea Petruţ, unul dintre cei mai tineri primari din Bistrița-Năsăud, mai mult, şi-a învăţat şi asumat repede rolul avut pentru comunitate. Proiectele finalizate şi cele aflate în derulare, dar şi investiţiile propuse pentru perioada următoare vorbesc de la sine despre implicare echipei administrative de la Mărişelu, coordonată de Horea Petruţ.

Lucrările la Şcoala Gimnazială din Domneşti, cu finanţare guvernamentală, de la Căminul Cultural din Mărişelu, prin fonduri europene, la Căminul Cultural din Bârla, din bugetul local, eficientizarea  iluminatului stradal prin amplasarea lămpilor LED, aducţiunea de apă de la Neţeni, lucrările de regularizare a Văii Şieului sunt doar câteva dintre proiectele finalizate în comună.

„Chiar dacă anul acesta a fost unul dificil pe fondul pandemiei, s-au încheiat lucrările ca capela din Domneşti, la Căminul cultural din Sântioana. De asemenea, a avansat execuţia la un proiect major care vizează reţeaua de canalizare. Este vorba despre un proiect care prevede înfiinţarea unei reţele de apă uzată  de 24 km – la Bârla, Măgurele, Sântioana şi Domneşti -  şi o staţie de epurare la Domneşti. Investiţia este finanţată prin fonduri guvernamentale, cu o valoare de 2,7 milioane euro. Tot în derulare este şi proiectul de modernizare a infrastructurii agricole, pe o reţea de drumuri de 9,4 km, cu o valoare de un milion de euro, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Prin GAL Bârgău-Călimani a fost achiziţionat un utilaj”, ne-a explicat primarul Horea Petruţ.

          La Domneşti este în construcţie o grădiniţă cu două săli de grupă, printr-un proiect al Ministerului Educaţiei Naţionale (PRET), prin fonduri europene. În execuţie, este şi parcul din Domneşti, iar pentru regularizarea şi decolmatarea văii Sântioana, a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Trei proiecte depuse la CNI! Toate străzile din comună vor fi asflatate

         Nu mai puţin de trei proiecte au fost depuse la Compania Naţională de Investiţii pentru obţinerea finanţării. „Este vorba despre construirea dispensatului medical şi reabilitarea căminulului cultural, ambele la Domenşti, şi modernizarea infrastructurii rutiere. Din fericire, proiectul de modernizarea a străzilor din comună a fost aprobat, fiind inclus pe Lista sinteză a obiectivelor de investiţii din cadrul subprogramului ”Drumuri de interes local și drumuri de interes județean”. Prin acest proiect vor fi asfaltate practic toate străzile din comună”, ne-a declarat primarul Horea Petruţ.

Un alt proiect major, pentru care a fost realizat studiul de fezabilitate, este cel de extindere a reţelei de gaz.

Mai mult, investiţii extrem de importante vor fi realizate şi prin Master Planul de apă şi apă uzată pentru extinderea conductelor de aducțiune și rețele de distribuție (30,38 km), construirea a 3 stații de clorinare şi construirea a 3 rezervoare de înmagazinare a apei potabile, cu o valoare de 14,2 milioane lei (3 milioane de euro).

 Proiecte pentru perioada 2020-2024!

Aducţiune apă potabilă în satele Mărişelu, Măgurele, Domneşti, Bârla, Sântioana, Jeica şi Neţeni

Asfaltare străzi în satele Mărişelu, Măgurele, Domneşti, Bârla, Sântioana, Jeica şi Neţeni

Amenajare pârâu Sântioana

Construcţie pentru ceremonii funerare în satele Mărişelu, Bârla, Sântioana şi Jeica

Reabilitare Cămin Cultural din localităţile Domneşti şi Jeica

Construirea unui dispensar medical în Domneşti

Înfiinţare reţea de distribuţie gaze naturale în Mărişelu, Măgurele, Domneşti, Bârla, Sântioana, Jeica şi Neţeni

Amenajare parcuri de joacă în Mărişelu, Domneşti, Bârla, Sântioana şi Jeica

Astfaltare DC 15 – Măgurele – Jeica (2 km)

Extindere reţea de canalizare în satul Jeica şi Neţeni

Înfiinţarea unui centru de zi pentru copii separaţi sau cu risc de separare

Înfiinţarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice şi vulnerabile

Lista candidaţilor la Consiliul Local din partea Alianţei pentru Mărişelu

Petruţ Horea-Călin

Bretfelean Florin-Marcel

Pop Alexandru

Crăciun Dumitru-Ioan

Văcărean Emil

Flore Aurelian

Pop Mircea-Florin

Toma Dan

Băbuţan Mihai

Zăvoian Mirela-Liliana

Roşca Valer-Adrian

Meliean Pavel-Bogdan

Pop Florian

Tăut Iacob

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5