Ioan Oltean a fost reales preşedinte al organizaţiei PDL BN

*Oltean: De 20 de ani, aici, e familia mea. Vă asigur că nu mă voi lăsa îngenuncheat de nimeni, că nu voi accepta trădarea, demagogia.

 

Ioan Oltean a fost reales, duminică, preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Bistriţa-Năsăud, cu 369 de voturi „pentru” şi 12 voturi „împotrivă”, fiind singurul candidat pentru această poziţie. 385 de delegaţi au fost prezenţi, duminică, la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL BN.

La Consiliu au participat prim-vicepreşedinţii PDL Cătălin Predoiu şi Andreea Paul, secretarul regional PDL Regiunea Nord-Vest Lucian Bode, preşedintele PDL Cluj Daniel Buda, preşedintele PDL Maramureş Mircea Man, preşedintele PDL Mureş Dorin Florea şi preşedintele PDL Satu Mare Petru Mureşan. Ioan Oltean este cel mai longeviv parlamentar din judeţul nostru. Face politică din 1990, iar din 1994 conduce organizaţia judeţeană a PDL, ulterior PDL BN.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului PDL. În faţa unei săli pline şi entuziaste, Ioan Oltean a ţinut să-i mulţumească preşedintelui PDL Cluj Daniel Buda pentru prezenţa sa la Bistriţa, ulterior în discurs argumentându-şi gestul. A urmat mai apoi vizionarea unui filmuleţ de prezentare a activităţii organizaţiei judeţene PDL BN în ultimul mandat. Pentru coloana sonoră de început şi de final a filmului a fost aleasă piesa ,,Oameni” a lui Aurelian Andreescu, piesă care l-a sensibilizat şi pe liderul Ioan Oltean.

,,Ce bine ar fi dacă oamenii politici ar semăna pe cărările noastre iubirea, poate am fi cu totul în altă parte. Multumesc Gabrielei Montoiu şi Alexandrei Mikle pentru filmuleţul prezentat. Cu iubirea de oameni, de prieteni şi chiar de duşmani plecăm azi, pentru că ura distruge, ura învrăjbeşte”, a afirmat Ioan Oltean.

Au urmat mai apoi discursurile invitaţilor. Printre criticile aduse guvernării USL, liderii PDL au vorbit despre unitatea dreptei, preşedintele PDL Mureş Dorin Florea precizând că PDL nu mai trebuie să aştepte de la Cotroceni să i se facă temele, în timp ce colegul său de la Cluj, Daniel Buda, susţinea că PDL are nevoie de un parteneriat cu Traian Băsescu.

Am venit să îl susţin pe prietenul meu Nelu Oltean

Petru Mureşan, preşedinte PDL Satu Mare: Nu am venit să vă dau lecţii de politică, pentru că noi cei de la Satu Mare avem de învăţat de la dumneavoastră. Am venit să îl susţin şi pe prietenul meu Nelu Oltean, ca nu cumva să nu iasă preşedinte. Dar, acum, că este singur pe liste, nu îmi fac griji, sunt fericit.

Oamenii care cred în PDL sunt motorul partidului

Mircea Man, preşedinte PDL Maramureş: În aceste momente, oamenii adevăraţi, oameni care cred în PDL sunt motorul partidului. Suntem o forţă şi putem să aratăm că am trecut ţara printr-o perioadă extrem de grea, dar am suportat şi costul la alegeri. Dacă cetăţenii încep să ne regrete, asta arată că ne-am făcut datoria. Este important să strângem rândurile.

PDL are nevoie de un parteneriat cu Traian Băsescu

Daniel Buda, preşedinte PDL Cluj: Vă felicit pentru performanţele electorale pe care le-aţi avut de-a lungul timpului, în primul rând pe dumneavoastră şi apoi conducerea. Tot mai mult oamenii încep să evalueze guvernarea lui Emil Boc, guvernarea lui Mihai Răzvan Ungureanu şi încep să regrete că au dat un vot USL-ului. Acele măsuri luate de guvernele Boc şi MRU au fost măsuri care au stabilizat ţara. PDL trebuie să se unească şi trebuie să facă opoziţie, este important să strângem rândurile. PDL are capacitatea de a ajunge din nou la guvernare.

Sunt supărat pe Oltean, nu ne-am vorbit de două săptămâni. Când m-a sunat să mă invite să vin la Bistriţa, i-am spus: Eu sunt suparat pe tine, cum să vin. Oltean mi-a spus: daţi-o încolo de supărare.. În politică, nu au ce căuta orgoliile personale, în poltica e nevoie de viziune.

România are nevoie de o forţă de dreapta consistentă. PDL are nevoie de un parteneriat cu Traian Băsescu. Împreună cu Traian Băsescu am trecut această ţară printr-o guvernare dificilă şi am stabilizat-o.

Listele pentru europarlamentare sunt motivul disputei noastre. Eu vreau un bistritean, el vrea un clujean

Daniel Buda: Ai meritul de a crea această echipa minunată.Te felicit. Esti foarte bun.

Ioan Oltean: Listele pentru europarlamentare sunt motivul disputei noastre. Eu vreau un bistritean, el vrea un clujean. Azi prin prezenţa lui aici s-a convins că suntem mai buni.

Daniel Buda: Suntem siguri că vom gasi o soluţie ca să ne treacă supărările.

Unii s-au dat jos din copacul numit PDL şi toarnă motorină la rădăcină

Lucian Bode, secretar regional şi preşedinte PDL Sălaj: Ca să nu vă mai certaţi, vă propun: candidatul de la europarlamentare să fie din Sălaj. Unii s-au dat jos din copacul numit PDL şi toarnă motorină la rădăcina şi spun: comunicaţi. Cred că în momentul în care vom confisca acele canistre şi vom întrerupe alimentarea lor, vom comunica cu adevărat. Un element care ne lipseşte este profesionalizarea partidelor politice şi PDL a înţeles acest lucru. Dacă vom munci în fiecare zi, dacă vom merge în fiecare organizaţie şi vom explica toate mizeriile pe care această ciumă roşie venită de la Moscova le face în fiecare zi, unitatea dreptei se face de la sine. Organizaţia PDL BN rămâne o organizaţie etalon, o organizaţie fanion la nivel regional şi naţional. Ne uităm cu admiratie şi respect la ceea ce faceţi. Alegerile europarlamentare vor fi cel mai bun sondaj pentru ceea ce se va întâmpla la alegerile prezidenţiale.

Trebuie să ne atragem şi respectul liberalilor, care în acest moment bâjbâie

Dorin Florea, primar Târgu Mureş: Trebuie să luptăm pentru a reface încrederea românilor în PDL. Putem face acest lucru dacă eliminăm balastul. Noi am avut un premier, un om de sacrifiu care a ştiut să încaseze mai mult decât a încasat vreunul. Dacă înţelegem că nu au loc certurile între noi, ambiţiile şi orgoliile nemăsurate, dacă vom înţelege acest lucru, vom şti că nu avem de ce sa ne ceratm Să nu aşteptăm de la Cotroceni să ni se facă temele. Trebuie să avem înţelepciunea şi trebuie să înţelegem că preşedintele României trebuie să îl vrea şi poporul. Trebuie să ne atragem şi respectul liberalilor care în acest moment bâjbâie şi se duc în alte direcţii. PDL trebuie să ofere şansa scoaterii din umilinţă.

Dorin Florea, către Decsei Attila: Am înţeles că sunteţi în opoziţie la Bistriţa, de ce nu veniţi la Târgu Mureş, că acolo sunteţi la putere.

Ponta este peste tot, taxează şi aerul şi apa

Andreea Paul, prim-vicepreşedinte PDL: Ştiu ce înseamnă munca autentică, munca ardelenească. Era nevoie şi de o femeie în dezbaterea de astăzi. PDL este mult mai bun decât a fost în trecut şi decât este în prezent. Trebuie să recâştigăm mintea şi sufletul oamenilor cu iubire. Pasul doi e să scoatem România din ghearele mafiei PSD. Mă îngrijorează foarte tare bugetul anului viitor. Un buget păgubos, un buget extrem de cinic şi birocratic. Partea cea mai nocivă este agresiunea fără precedent asupra contribuabilului, asupra celui care munceste cu adevărat. Cei mai mari evazionişti din România sunt principalii finanţatori ai partidelor politice din USL. Nimic nu a ramas netaxat, Ponta este peste tot, taxează şi aerul şi apa. Astăzi USL creează un stat trădător. PDL cere public premierului să oprească scurtcircuitele din capul lui. Haideţi să dărâmăm guvernarea USL şi să readucem speranţa românilor. Merităm încă o şansă, merităm să revenim la guvernare.

Oltean, către Andreea Paul: Vrei să te faci blondă, pac taxa Ponta

Mergeţi înainte, drumul e bun...dar mai e mult până departe

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PDL: Aş vrea să încep prin a-i mulţumi azi lui Ioan Oltean pentru că l-a invitat aici pe Daniel Buda. Aş vrea să îşi dea mâna în faţa dumneavoastră, pentru că aceasta este o lecţie politică. Vă mulţumesc vouă celor din organizaţia PDL BN pentru onoarea pe care mi-aţi făcut-o şi pentru încrederea acordată. Obiectivul este victoria dreptei, nu unităţi formale, dacă unitatea dreptei ne conduce la victorie, trebuie să facem acest lucru, făcând politică în mod profesionist. Trebuie să profesionalizăm şi să lucrăm eficient. Trebuie să consolidăm partidul, nu mai trebuie să visăm la miracole care vin din stânga sau dreapta. Un partid puternic înseamnă organizaţii puternice. Şi aici la Bistriţa aveţi o organizaţie puternică. Dar trebuie sa fim şi mai puternici. Nelu Oltean trebuie să ai tăria să încurajezi tânăra generaţie, valorile. Trebuie să depăşim această traumă psihologică -pierdea guvernării. Mergeţi înainte, drumul e bun. Să nu uitati acest lucru, dar mai e mult până departe. Cheia e reforma internă în partid, deschidere înspre valori. Trebuie să fie o luptă entuziastă, dar nu festivistă. Numai uniţi, profesionişti şi deschişi spre societate, spre viitor vom reuşi. Parcă la europarlamentare aş merge pe Bistriţa.

Mi se spune crocodilul, jupânul, dictatorul

Ioan Oltean: Suntem astăzi una dinte cele mai puternice organizaţii din ţară. În urma alegerilor din 2012 ne-am pozitionat pe locul IV. La alegerile parlamentare, am obţinut locul 3 pe ţară cu 26 de procente. Putea fi un scor mai bun dacă nu aveam slăbiciuni, slăbiciuni omeneşti în ultimă instanţă şi nu aveam parte de modul diabolic al actualei guvernări prin care au încercat să ameninţe, să şantajeze aleşii locali. Sunt convins că stă în puterea noastră să revenim în acest judeţ pentru a fi cea mai importantă forţă politică. Mulţumesc tutror primarilor, chiar şi celor care au arătat slăbiciuni omeneşti şi s-au aplecat  mai mult asupra altora, decat asupra noastră. Vom dovedi că PDL este o forţă politică care nu va dispărea niciodată.

Din păcate, astăzi, adversarii noştri dau dovadă de un comportament totalmente neacceptat. Niciodată conjunctura nu a produs valori, conjunctura a adus în faţă non-valori, oameni care cred că se pot evidenţia prin minciună, atacuri la persoană. Am întâlnit nişte ciocoflenderi, care mai nou ne critică, că îi criticăm pe cei din actuala guvernare, de parcă rolul nostru în opoziţie este de a lăuda guvernarea, nu de a critica guvernarea. Le cerem celor oneşti să fie cu noi pentru că ştim ce trebuie să facem în continuare. Candidatura mea stă în pixul dumneavoastră.

Mi se spune crocodilul, jupânul, dictatorul. Nu ştiu cât adevăr înţeleg cei care folosesc aceste calificative prin cuvintele respective. Vă asigur că sunt ca şi dumneavoastră, nu sunt cu nimic mai deosebit decât cei care vă aflaţi în această sală, cu o singură diferenţă, că acum 20 de ani m-aţi ales să conduc acest partid. Dumneavoastră sunteţi de vină, eu am o singură vină că sunt aici şi vreau să conduc acest partid împreună cu dumneavoastră. De 20 de ani, aici,  e familia mea. Vă asigur că nu mă voi lăsa îngenuncheat de nimeni, că nu voi accepta trădarea, demagogia. Cred ca viitorul României nu este la îndemâna partidelor de stânga, este la îndemâna partidelor de dreapta.

Vă asigur că rămân acelaşi om onest şi prieten al dumneavoastră, indiferent dacă mă veţi vota sau nu. Nu cred că aş putea fi în altă parte decât acolo unde sunteţi dumneavoastră. Întotdeauna am făcut politică cu dumneavoastră. Am fost şi sunt un om de echipă. Începând de mâine punem din nou lucrurile în mişcare, pornim din nou la luptă. Niciodată nu voi înclina steagul, niciodată nu mă voi lăsa îngenuncheat.

Componenţa Biroului Permanent Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud:

Preşedinte: Ioan Oltean

Prim-vicepreşedinte politici publice: Monica Săsărman

Prim-vicepreşedinte strategii politice şi comunicare: Eugen Curteanu

Prim-vicepreşedinte administraţie publică şi relaţia cu aleşii locali: Sorin Mititean

Secretar general: Cristian Florian

Secretar general adjunct: Octavian Ganea şi Cosmin Wechter

Trezorier: Mihail Dipşan

Preşedinte Comisia judeţeană de integritate, statut şi litigii: Nelia Răzoare

Preşedinte Comisia judeţeană de revizie şi control: Nicolae Hangea

Vicepreşedinte Departamentul pentru strategii şi relaţii publice: Sorin Hognogi

Vicepreşedinte Departamentul imagine, comunicare, relaţii mass-media şi purtător de cuvânt: Doris Moldovan

Vicepreşedinte Departamentul pentru politici economice,mediu de afaceri şi fonduri europene: Luca Iancu

Vicepreşedinte Departamentul pentru politici sociale, relaţii cu sindicate, patronate, organizaţii neguvernamentale şi grupuri de cetăţeni: Ioan Mureşan

Vicepreşedinte Departamentul pentru politici privind administraţia publică, justiţie, siguranţă naţională, ordine publică şi siguranţa cetăţeanului: Dumitru Mureşan

Vicepreşedinte Departamentul pentru politici în agricultură, silvicultură, mediu şi dezvoltare rurală: Gheorghe Tuţă

Vicepreşedinte Departamentul pentru relaţia cu aleşii locali: Vasile Silaşi

Vicepreşedinte Departamentul pentru politici în educaţie, cercetare, cultură, culte, minorităţi şi sport: Raoul Zanca

Vicepreşedinte Departamentul pentru politici în sănătate: Gabriel Birişiu

Secretar executiv – Preşedinte Comisia pentru strategii şi relaţii politice: Claudiu Runcan

Secretar executiv – Preşedinte Comisia pentru politici economice, mediu de afaceri şi fonduri europene: Alin Cristea

Secretar executiv – Preşedinte Comisia pentru muncă, protecţie socială, sindicate, patronate, organizaţii neguvernamentale şi grupuri de cetăţeni: Alexandru Filipoiu

Secretar executiv – Preşedinte Comisia pentru administraţie publică, locală şi centrală, justiţie, siguranţă naţională, ordine publică şi siguranţa cetăţeanului: Grigore Rogozan

Secretar executiv – Preşedinte Comisia pentru agricultură, silvicultură, mediu şi dezvoltare rurală: Ioan Moga

Secretar executiv – Preşedinte Comisia pentru relaţia cu aleşii locali: Iacob Sângeorzan

Secretar executiv – Preşedinte  Comisia pentru educaţie, cercetare, cultură, culte, minorităţi şi sport: Andrei Moldovan

Secretar executiv – Preşedinte Comisia sănătate:Vasile Marţian

Secretar executiv – Preşedinte Comisia pentru dezvoltare locală şi regională Anton Dragotă

Preşedinte Organizaţia de Femei PDL BN: Gabriela Montoiu

Preşedinte Organizaţia de Tineret PDL BN: Alexandra Mikle

Preşedinte Organizaţia Pensionarilor şi celor de vârsta a treia PDL BN: Paraschiva Gal

Preşedinte Colegiul 2 PDL BN: Vasile Marc

Preşedinte Colegiul 3 PDL BN: Vasile Negruşeri

Preşedinte Colegiul 4 PDL BN: Emil Miclea

 

 

.

Comentarii

25/11/13 10:07
Un cetatean din...

Pai, era culmea, culmilor, sa candideze singur si sa iasa pe locul 2... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]