Ioan Peteleu: Mare descoperire la Bistrița! Ancore interschimbabile

Prezent ieri la dezbaterea publică pe bugetul municipiului Bistrița pentru anul 2017 și ascultând cu mare atenție cum primarul Crețu prezenta mărețele utopii ce ne bat la ușă, mi-am dat seama cât de îngustă e granița dintre normal și anormal și câți pot s-o treacă fără pașaport.

Folosind o terminologie împrumutată, primarul a glăsuit despre continuarea îngropării banilor în dealul Cocoș, pe alte aberații de genul „Alpine Coaster”, adică un fel de ”derdeluș pe șine” care v-a deveni o nouă “ancoră de vară” pe lângă scăldătoarea din deal, “ancora de iarnă” fiind celebra pârtie cu noroi. Deci, “ancora de iarnă”, pârtia de schi, se va transforma în “ancora de vară”, sania pe șine.

O fi de râs sau de plâns? De râs este dacă-l asculți pe primar cum încearcă să-și coafeze nerealizările găsind tot felul de acoperiri și subterfugii. De plâns este dacă te gândești ce se putea face cu acei bani aruncați pe apa sâmbetei din care nici măcar zăpadă artificială nu iese.

Un lucru e sigur. “Ancorele” sunt interschimbabile iar la anul, același primar o să ne spună că bazinele de la Aquapark, “ancora de vară”, o să fie transformate în patinoare care să devină o „ancoră de iarnă”, că până atunci ne-om sătura de schiat și bălăcit. Mai trebuie să și patinăm!

.

Comentarii

15/03/17 15:24
Vizitator

Se spune ca “inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din greselile proprii, iar prostul nu invata niciodata.” Cel mai evident exemplu de gandire proasta este in cazul partiei de schi de pe dealul Cocosului, la cea mai joasa altitudine din tara unde a investit banii imprumutati de primarie de la banci intr-o astfel de afacere paguboasa, fara perspective. Din pacate, Cretu nu a invatat nimic din greselile proprii. Acum vrea sa construiasca instalație de vară tip Alpine Coaster pe amplasamentul pârtiei de schi, dar tot din bani publici. Ca si cum aceste aberatii idioate nu ar fi deajuns ca primarul sa fi invatat ceva, el vrea sa amenajeze si un aquapark pe pasunea din Unirea si tot din imprumuturi bancare. De ce sa cheltui banii publici cu un complex acvatic pe pasunea din Unirea cand un astfel de complex ar putea fi facut cu bani europeni sau chiar cu bani privati fie la Sarata fie la Slatinita unde ar putea fi valorificate si resursele de apa sarata disponibile, dupa modelul celor de la Baile Figa, sau de la Sangeorzul de Mures. In felul acesta ar putea fi mai bine asociat turismul de agrement cu cel balnear.
Pe de alta parte, pentru a valorifica amenajarile de pe dealul Cocos, chiar si instalatia de tip instalație de vară tip Alpine Coaster, ar putea fi facuta in regim privat, urmand ca investitorul sa-si recupereze cheltuielile din exploatarea acesteia, beneficiind si de telescaunul care deja exista.
De asemenea, si amenajarile adiacente precum drumul de legatura si parcarea de la baza dealului Cocos, ar putea fi valorificate inclusiv printr-o investitie privata in amenajarea unui Camping la baza Dealului Cocos. Totodata, avand in vedere suprafata mare de pasune, acolo s-ar putea amenaja un hipodrom si chiar o Stână Turistica dupa modelul celei de la Poiana Brasov, toate in regim privat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]