Ioan Pintea şi Biblioteca Judeţeană au lansat albumul dedicat lui Nicolae Manolescu la Târgul de Carte Gaudeamus

Din acest an, acad. Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, are o sală dedicată, care-i poartă numele, în urma donaţiilor pe care acesta le-a făcut Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”. “E cel mai mare dar cultural, peste 14.000 de file de manuscris pe lângă care ne-a mai dăruit şi o parte din Caietele Lovinescu. ... Eu cred că manuscrisele au un suflet şi mai mare, pentru că sunt cele care fondează cartea, cele care articulează, construiesc”, a declarat managerul Ioan Pintea. Cu acest prilej a fost editată – album, îngrijită de Ioan Pintea şi David Dorian, în care apar aproape texte despre lectură, citit, despre viaţa lui Nicolae Manolescu, despre donaţie, despre oamenii cu care s-a întâlnit în judeţul nostru - „Amurgul manuscriselor” - Editura Şcoala Ardeleană. Cartea a fost lansată zilele trecute oficial la Târgul de Carte Gaudeamus de la Bucureşti.
Au lansat albumul în prezenţa criticului Nicolae Manolescu, Ioan Pintea – managerul Bibliotecii Judeţene, redactorul şef al revistei „România Literară” – Răzvan Voncu, criticul Horia Gârbea, editorul George Vasile Dâncu.
În acest context, Nicolae Manolescu a vorbit despre noua casă pe care manuscrisele lui le au la Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud. Dintre cei prezenţi amintim pe ÎPS Timotei Episcopul vicar patriarhal, scriitorii Mircea Mihăieş, Nicolae Prelipceanu, Gabriel Chifu, Aurel Maria Baros, Ionuţ Vulpescu, Adrian Popescu şi alţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]