Ioan Pintea şi Biblioteca Judeţeană au lansat albumul dedicat lui Nicolae Manolescu la Târgul de Carte Gaudeamus

Din acest an, acad. Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, are o sală dedicată, care-i poartă numele, în urma donaţiilor pe care acesta le-a făcut Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”. “E cel mai mare dar cultural, peste 14.000 de file de manuscris pe lângă care ne-a mai dăruit şi o parte din Caietele Lovinescu. ... Eu cred că manuscrisele au un suflet şi mai mare, pentru că sunt cele care fondează cartea, cele care articulează, construiesc”, a declarat managerul Ioan Pintea. Cu acest prilej a fost editată – album, îngrijită de Ioan Pintea şi David Dorian, în care apar aproape texte despre lectură, citit, despre viaţa lui Nicolae Manolescu, despre donaţie, despre oamenii cu care s-a întâlnit în judeţul nostru - „Amurgul manuscriselor” - Editura Şcoala Ardeleană. Cartea a fost lansată zilele trecute oficial la Târgul de Carte Gaudeamus de la Bucureşti.
Au lansat albumul în prezenţa criticului Nicolae Manolescu, Ioan Pintea – managerul Bibliotecii Judeţene, redactorul şef al revistei „România Literară” – Răzvan Voncu, criticul Horia Gârbea, editorul George Vasile Dâncu.
În acest context, Nicolae Manolescu a vorbit despre noua casă pe care manuscrisele lui le au la Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud. Dintre cei prezenţi amintim pe ÎPS Timotei Episcopul vicar patriarhal, scriitorii Mircea Mihăieş, Nicolae Prelipceanu, Gabriel Chifu, Aurel Maria Baros, Ionuţ Vulpescu, Adrian Popescu şi alţii.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]