Ioan Scridonesi: În Poiana Ilvei va funcţiona primul abator mobil care va deservi toată Valea Ilvelor

            Primarul comunei Poiana Ilvei, Ioan Scridonesi, a reuşit să acceseze un proiect european pe Măsura 16.4 ce vizează dezvoltarea pieţelor locale exclusiv lanţuri scurte de producători nonagricoli locali în valoare de 100.000 de euro. Primarul ilvean intenţionează să realizeze primul abator, carmangerie din zonă care urmează să deservească întreaga vale a Ilvelor. Proiectul urmează să fie implementat împreună cu Asociaţia Crescătorilor de Ovine din zonă şi va fi pus în practică începând cu anul viitor, astfel că în câteva luni cei care vor vrea să îşi sacrifice animalele vor avea parte de un ajutor nesperat. Detaliile şi modul de funcţionare  urmează să fie puse la punct în primele luni ale anului 2018.

          Tot în această perioadă a fost semnat contractul de finanţare pe Măsura 7.2 care vizează asfaltarea a aproape 6 kilometri de străzi dar şi construirea a trei poduri peste râul Ilva, este vorba de “ Podul lui Găluşca, Podul Gării şi Podul în Lunca la Ţărani”. În proiect este cuprinsă şi asfaltarea a 6 străzi, dintre care una este cea care face legătura cu comuna Maieru. Valoarea proiectului este de 1 milion de euro iar lucrările urmează să înceapă la mijlocul anului viitor.

În această săptămână a demarat procedura de achiziţie a lucrărilor la un proiect realizat prin Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară Leşu-Valea Ilvei, pe Măsura 4.3, care vizează pietruirea a 13 kilometri de drum agricol dintre care aproape 10 sunt pe teritoriul cadastral al comunei restul aparţinând comunei Leşu. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproape un milion de euro.

Săptămâna următoare se va termina procedura de licitaţie urmând să fie semnat contractul şi dat ordinul de începere a lucrărilor de cadastrare a întregii comune. Astfel că, în următorii 3 ani toţi locuitorii vor avea terenurile intabulate. Primarul comunei, Ioan Scridonesi, face un apel la populaţie să fie înţelegătoare şi cooperantă, dar mai ales să aibă clar stabilite limitele de proprietate pentru a evita tergiversarea lucrărilor şi pentru o mai bună organizare în teren a activităţii. Vom reveni cu amănunte despre această lucrare în momentul în care aceasta va fi demarată, iar Consiliul Local va lua o decizie în ceea ce priveşte cofinanţarea şi modul în care aceasta va fi plătită. Oricum, un lucru este sigur: în 3 ani, comuna va fi 100% cadastrată iar cetăţenii vor putea accesa mult mai uşor fonduri europene destinate agriculturii, dar şi obţinerea subvenţiilor va fi mult mai uşoară.

Comentarii

20/10/17 17:17
Irini Augustina

Felicitări primarulul. Un vis frumos devenit realizabil. Sa sperăm ca nu v -a întâmpina obstacole. Mult succes.

20/10/17 17:18
Irini Augustina

Felicitări primarulul. Un vis frumos devenit realizabil. Sa sperăm ca nu v -a întâmpina obstacole. Mult succes.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5