Ioan Scridonesi, un an de mandat la Poiana Ilvei, cu investiţii majore

Nelu Boldea

Odată cu alegerile locale din anul 2016, conducerea comunei Poiana Ilvei a fost preluată de Ioan Scridonesi în defavoarea lui Eugen Benţa. Preluarea mandatului a venit împreună cu responsabiltăţi şi îndatoriri faţă de comunitate.

Printre proiectele puse în aplicare de administraţia din Poiana Ilvei se numără continuarea lucrărilor la realizarea canalizării în comună, proiect care în acest moment este într-un stadiul de execuţie de 90%. Din lungimea totală de 18 kilometri a reţelei de canalizare, mai sunt de executat doar câteva branşamente şi finalizarea staţiei de epurare. Primarul Ioan Scridonesi îşi doreşte ca lucrarea să fie finalizată şi recepţionată până la începutul lunii noiembrie.Valoarea investiţiei este de 3 milioane de euro şi este finanţată prin etapa I a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale. Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală este finanţată şi extinderea reţelei de apă, astfel că întreaga comună va avea parte de apă potabilă şi canalizare, în cel mai scurt timp posibil. Costul lucrărilor se ridică la 1,5 milioane de lei.

Administraţia ilveană va primi fonduri şi pentru pietruirea unui drum agricol care face legătura între Poiana Ilvei şi Leşu pe o lungime de 13 kilometri cu o valoare de un million de euro, proiect implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Leşu-Poiana Ilvei. În această perioadă a avut loc vizita un teren pentru un proiect pe măsura 7.2 care vizează asfaltarea a 6,5 kilometri de drum comunal şi construirea a trei poduri peste râul Ilva.

Primarul de pe valea Ilvelor mai are în aşteptare încă trei proiecte importante care prevăd asfaltarea a 17 kilometri de drum comunal, în valoare de 3 milioane de euro, reabilitarea Caminului Cultural, proiect de 500.000 de euro, dar şi construirea unei clăduri cu destinaţie de after-school în valoare de 500.000 de euro.

„Mai avem un proiect în valoare de 100.000 euro, pentru edificarea unei capele mortuare. Proiectul va fi depus pentru finanţare prin Grupul de Acţiune Locală”, ne-a declarat primarul Ioan Scridonesi.

În ceea ce priveşte lucrările de cadastrare a a comunei, contractul este în faza de licitaţie, urmând ca în perioada imediat următoare să fie desemnat câştigătorul şi să înceapă lucrările de identificare şi intabulare a terenurilor.

Nici latura culturală nu este uitată în Poiana Ilvei, astfel că de aproape un an de zile a luat naştere un ansamblu tânăr - Poieniţa - care, sub îndrumarea profesorului Florin Hodoroga, îţi propune să reprezinte cu cinste comunitatea din care face parte.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]