IOAN STRUGARI: LA PARVA SE MUNCEŞTE INTENS PENTRU A ADUCE COMUNITATEA ÎN EUROPA

Primarul Comunei Parva Ioan Strugari declară că anul care se încheie în curând a fost unul plin de proiecte, de realizări dar şi multă muncă. Astfel că în caest an mai multe proiecte au fost fie depuse, fie aprobate fie duse la bun sfârşit.
Un prim proiect care merită a fi menţionat este cel depus, aprobat şi deja licitat pe măsura 7.2 în valoare de 1,5 milioane de euro şi care are ca obiect aducţiunea de apă pe o lungime de 6 kilometri şi extinderea canalizării pe o lungime de 2,5. După finalizarea acestui proiect 100% din locuitorii comunei vor avea acces la apă şi canalizare, lucru care nu se întâmplă nici în unele oraşe din România.
O altă preocupare a edilului a fost cel al amenajării şi modernizării drumurilor forestiere pe o lungime de 8 kilometrii. Proiectul în valoare de 1,5 milioane de euro este în acest moment în procedură de achiziţie publică.
Comuna Parva va fi prima localitate din judeţul Bistriţa Năsăud care va avea un parc tematic situat la 4 kilometrii de centrul comunei şi va avea tiroliană, locuri de joacă pentru copii dar şi un trenuleţ turistic.Valoarea lucrărilor de amenajare se va ridica la 250 de mii de euro
Pentru că aceste proiecte vor ajunge la capăt administraţia a mai depus încă petru proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Este vorba de modernizarea a şase poduri din comuna, în valoare de 4,7 milioane de lei, modernizarea şi extinderea şcolii generale din localitate în valoare de 4,4 milioane de lei, modernizarea centrului civic, proiect în valoare de un milion de lei. Un alt proiect depus dar neaprobat vizează modernizarea a 11 kilometrii de străzi în valoare de 25 de milioane de lei. Proiectulurmează să fie redepus în anul 2018.
Nici fondurile europene nu au fost lăsate deoparte de către primarul Ioan Strugari astfel că se aşteaptă vizita în teren pentru evaluarea unui proiect pe măsura 7.2 care are ca obiect modernizarea străzilor din comună. Valoarea totală a lucrărilor este de 1 milion de euro.
În ceea ce priveşte accesarea de fonduri pentru mediu a fost depus un proiect pentru construirea unei rampe de gunoi de grajd unde cetăţenii să îşi poată duce şi depozita dejecţile animale. Scopul proiectul este protecţia mediului înconjurător şi are o valoare de 7 milioane de lei.
În aceste zile realizarea cadastrului general nu mai este doar un deziderat ci o realitate deoarece acesta este deja în procedură de achiziţie publică şi urmează să fie cadastrate peste 7200 de hectare.
Primarul Ioan Strugari mulţumeşte cetăţenilor şi Consiliului Local pentru modul în care au colaborat în acest an şi le doreşte pe această cale Sărbători Fericite.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]