Ioan Ţintean: Are şi ALDE nemulţumiri. 2000 de primari stau cu ochii în stele că nu a avut curaj Grindeanu să dea ordonanţa cu PNDL

Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, consideră că moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu, care va fi depuă lşuni, are toate şansele să treacă, iar miercuri după-amiază ar urma să aibă loc consultările cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

         „Am participat la şedinţa Biroului Politic Naţional. Ne-am înţeles foarte repede, noi, colegii din Biroul Executiv şi am fost de acord ca miniştrii noştri să-şi depună demisia în mod solidar cu miniştrii din PSD, care compun actul guvernării. În acelaşi timp, toţi la unison am hotărât ca în viitorul Guvern să mergem cu aceeaşi miniştrii, să facem aceleaşi propuneri”, a declarat Ioan Ţintean, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că ALDE „ştie să meargă şi în opoziţie, dacă trebuie”.

         Vicepreşedintele ALDE a menţionat că există multe nemulţumiri ale formaţiunii referitoare la activitatea Guvernului. „Avem şi noi nemulţumirile noastre la nivel de ALDE, pentru că nu este chiar aşa la întâmplare chestiunea aceasta venită pe eşichierul politic, că nu se mai înţelege Dragea cu Grindeanu sau că prea creşte Grindeanu şi Dragnea nu-l mai poate suporta şi trebuie să-l înlăture cu orice preţ. Sunt treburile lor interne, însă noi avem nişte nemulţumiri, pentru că s-a întârziat nespus de mult cu nişte capitole din actul de guvernare în care am fost noi împiedicaţi să ne afimăm implicarea”, a menţionat Ioan Ţintean.

         Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud a dat ca exemplu necesitatea adoptării unor ordonanţe de urgenţă pentru Fondul Suveran de Investiţii, Codul Administrativ, Fondul Naţional de Gestionare a Deşeurilor şi etapa a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală. „Ori dăm prea multe ordonanţe de urgenţă ori nu mai dăm deloc. De teama faptului că societatea civilă ne critică foarte tare că dăm prea multe ordonanţe, nu am mai dat şi atunci domnul Grindeanu a trimis în Parlament, în dezbatere, o serie de proiecte de legi. (...) Cel mai grav, şi noi şi colegii din PSD, suntem nemulţumiţi de faptul că nu s-a dat drumul la Ordonanţa 28, că nu l-a lăsat domnul Dragnea. Stau aproape 2000 de primari şi se uită la stele că domnul Grindeanu n-a avut curajul să dea ordonanţa. Putea să spună, doamna ministru îţi dau un ordin prin care, la rândul dumitale, să dai ordin de începere a proiectelor. Nu i-a dat voie. Acum vine şi spune că nu l-a lăsat domnul Dragnea. Dacă-i dădeai ordin vicepremierului Shhaideh să înceapă.... a fost 3 mai, au fost două săptămâni după 3 mai, a mai cerut situaţii despre avizele ISU.... Am ajuns în 1 iunie, acum se termină şi luna iunie şi stăm şi aşteptăm, primarii fac presiuni, pentru că sunt pregătiţi cu proiecte. Şi cetăţenii au mari aşteptări de la această guvernare cu o majoritate aşa de puternică şi stăm pe loc. Toate acestea s-au acumulat”, a explicat pe larg, Ioan Ţintean.

         În context, senatorul Ioan Simionca a precizat că parlamentarii ALDE îşi vor susţine miniştrii şi în viitorul cabinet, asta pentru că „s-a considerat că ei şi-au îndeplinit toate obligaţiile avute”. „În zilele următoare, luni şi miercuri, vom vedea ce va fi nou pe scena politică. Oamenii trebuie să ştie că viaţa-şi urmează cursul normal, economia funcţionează, lucrurile sunt aşezate bine şi sperăm că prin ceea ce vom întreprinde zilele următoare situaţia politică să revină la normal, toată lumea să-şi intre în atribuţiile sale”, a precizat senatorul ALDE.

         Mai mult, purtătorul de cuvânt al ALDE B-N, Ionel Tompa, a menţionat că pentru prima dată, după 1990, un Guvern îşi asumă şi eşecurile, în mod transparent, fapt ce reprezintă un pas înainte, „un succes în maturizarea clasei politice”. 

.

Comentarii

16/06/17 14:06
Vizitator

Motto:
„Cum de rămân nespânzuraţi
Aceşti neruşinaţi şi hoţi?…
Poate doar pentru că nu sunt
Atâţia arbori pe pământ
De care să atârne toţi..”.
( Petofi Sandor)

Dragnea se joaca cu focul! Pentru prima dată în istorie, Coalitia PSD-ALDE , aflata la guvernare incearca să-şi răstoarne propriul Guvern prin moţiune de cenzură. Totodată, decizia PSD este destul de riscantă pentru imaginea liderului Liviu Dragnea deoarece dacă moţiunea de cenzură ar pica la vot atunci acesta ar pierde puterea. Teoretic, este posibil ca moţiunea împotriva Guvernului Grindeanu să nu treacă de votul parlamentarilor.
Chiar dacă încă este la PSD, fostul premier Victor Ponta a anunţat că va mobiliza o parte dintre parlamentarii PSD asupra cărora mai are influenţă pentru a nu vota împotriva lui Grindeanu. În plus, Daniel Constantin, dat afară de Tăriceanu din ALDE, controlează şi el câţiva parlamentari din fostul său partid, pe care îi va îndrepta tot pro-Grindeanu, iar cei de la UDMR ar putea să se poziţioneze tot pro-Grindeanu. În ceea ce priveşte partidele de opoziţie, PMP a lăsat de înţeles că ar putea vota împotriva moţiunii PSD, adică pentru susţinerea lui Grindeanu, USR vrea alegeri anticipate, în timp ce PNL a evitat încă să dea un răspuns.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]