Ioan Ţintean: “ Cei care au o pensie specială militară să nu se mai angajeze tot în sistemul bugetar”

Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean şi-a declarat sprijinul public pentru intenţia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi a formaţiunii politice din care face parte pentru actul normativ prin care să se interzică reangajarea acestora în sistem dupa ce şi-au depus dosarele de pensionare.

"Împotriva a ceea ce s-a vehiculat în presă şi în spatiul public cu privire la o aşa-zisă hemoragie a plecării cadrelor ca urmare a aplicării a OUG privitoare la pensiile speciale, acest lucru nu are cum să se întâmple. Sigur că sunt persoane care vor să profite de condiţiile avantajoase, dar acest lucru nu pune sub nicio formă in pericol funcţionarea sistemelor mari, mă refer apărare, ordine publică sau justiţie", a afirmat în luna august preşedintele Senatului.

Ţintean  a precizat că Guvernul va elabora un proiect de lege prin care sa se interzică reangajarea acestora: “ Odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv facută, să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajarii pe acelaşi loc, pe aceeaşi functie sau în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să se hotărască, ori vor să fie pensionari, ori dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă. Se va modifica legea, în aşa fel încât să nu poată să funcţioneze în acest sistem dual, pentru că nu e correct”, a explicat preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud.

.

Comentarii

24/09/17 11:25
Cititor

Pai exact, cum poti lua si pensie si salar... tot de la stat ? Sa fie ori una ... ori alta ... ! Este o porcarie ordinara ceea ce se intampla actualmente, in timp ce este plin de someri, care nu au locuri de munca , ptr ca sunt ocupate de acesti "nes.im.titi", ce nu se mai satura de "bani "... !
N-ar trebui admis, sa mai ocupe vre-un loc de munca, absolut niciunui pensionar care are pensia peste o mie de lei , indiferent ca-i la stat ori la particular. Unde vreti sa lucreze tinerii nostri, daca "fli.osto.rog.ii" vor sa lucreze ei peste tot ... pana-i duce cu coparseul ? !
Foarte bine domnule Tzinteanu, promovati o astfel de lege , ca-i foarte buna ... deoarece au "fugit " toti " pu.tu.rosii" din sistemul militar si de politie, profitand de o lege de prost gust, facuta aiurea si fara "cap"... ca sa se angajeze inapoi, tot la stat si inca cu salarii tot atat de " disproportionate" in raport cu civilii , oameni tineri, cu putere de munca si inca inainte de (macar) 55 de ani impliniti . . . In care tzara a lumii se mai intampla asa ceva ?

25/09/17 09:41
Cititor din Nasaud

Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......... "pu.turo.silor " ... care ati fugit din sistem pentru o pensie babana si ati lasat Armata, Politia si Jandarmeria sau SRI-ul fara cele mai calificate cadre militare ! Nu va e rusine ma ?! Nu va frige mana cand va vine pensia ( nesimtita ) , pe care cu multa sudoare v-o dau cei care trudesc pentru voi ?!
Eu as anula toate pensiile astea nesimtite pentru toti cei care sunt sub varsta de 55 de ani si v-as reincadra inapoi fortzat , sa munciti ( pana la capat ) pentru pensia pe care o luati si pe cei care v-as "prinde " ca dupa pensionare mai munciti pentru un alt salariu, imediat v-as anula pensia !
Lasati-le mai locurile de munca la cei care sunt tineri si n-au unde muncii mai ! Auzi tu ma, sa scoti afara din "campia muncii" barbati in toata puterea , de 35-45 -47 de ani si sa-i "azvarlii" ... la pensie , basca sa le mai si permiti sa se reincadreze inapoi, tot la stat si cu salarii tot la fel ...
Dar... am impresia ca nu cine mananca este "prostu" ci ala care va da de "mancare" ! Rusine sa va fie la toti astia , ca nu sunteti nici handicapati si nici betegi , ci efectiv niste pu.tu.rosi ai sistemului !

27/09/17 09:36
Cititor

Initiati domnul Tinteanu o lege in Parlamentul Romaniei, sa anuleze toate pensiile celor de sub 55 de ani si sa-i recheme inapoi la munca, deoarece astia au obrazul gros si n-au rusine . Asa este, absolut toti s-au reangajat si culmea ca exact inapoi tot la stat si li se cumoleaza salariile cu acele pensii nesimtite , in timp ce avem o gramada de someri care nu-si gasesc locuri de munca .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]