Ioan Ţintean le reaminteşte contestatarilor săi ce înseamnă liberalismul: Competiţie liberă, nu vot pe moţiuni, dar Crin Antones

Confruntat cu perspectiva votului pe listă la Congresul PNL din 5-7 martie, deputatul Ioan Ţintean a afirmat,vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că liberalismul ar trebui să însemne o competiţie liberă, şi nu vot pe moţiuni, dar rămâne alături de Crin Antonescu, indiferent ce variantă de vot va fi adoptată în cadrul Delegaţiei Permanente.

,,În conformitate cu principiile mele şi ale altor colegi care încă mai ţin la ele, dacă se va pune problema votului conducerii PNL în Delegaţia Permanentă, eu voi vota împotriva votului pe listă. La Comisia de statut am avut o discuţie tete-a-tete cu preşedintele Crin Antonescu şi şugubăţ, aşa cum este, mi-a spus punctual:>. Crin ne-a cerut să facem o abatere şi să adoptăm formula de vot pe listă, pentru că ne-a promis o echipă cu care va duce PNL la peste 25% în următorul an”, a spus preşedintele interimar PNL B-N, Ioan Ţintean.

Ţintean a subliniat însă că va susţine la Delegaţia Permenantă aceleaşi puncte de vedere pe care le afirmă de când face politică. Întrebat de ce se opune propunerii privind alegerea conducerii partidului pe baza moţiunilor, deputatul liberal a replicat:

,,Eu i-am spus lui Crin, că în Delegaţia Permanentă voi vota împotriva alegerii pe listă, dar în Congres indiferent de varianta care se va alege la Delegaţie, eu, Ţintean, şi cred că şi restul colegilor, cea mai mare parte a bistriţenilor, îl vom susţine pe Crin Antonescu, indiferent de cine va mai candida, aşa că nu mă despart de Crin Antonescu. (…) Nu sunt de acord cu varianta de a alege conducerea de partid pe listă. Eu rămân consecvent principiului că liberalii se aleg uninominal. Crin îşi asumă acest risc de a veni în faţa Delegaţiei Permanete, cu această variantă a votului pe listă”, a mai precizat deputatul liberal.

Ţintean a estimat că şansele pe care Antonescu le va avea pentru dobândirea unui nou mandat de preşedinte la noul Congres sunt foarte mari.

,,Crin ştie că va avea câştig de cauză pentru că are mare susţinere în partid, dar susţine votul pe listă, pentru că doreşte să introducă în conducerea centrală a partidului 30 de persoane cu care îşi va putea duce mai departe misiunea partidului, printre acele persoane găsindu-se nume, pe care unii liberali nu le-ar vota, a mai precizat Ioan Ţintean, menţionând că în opinia lui, ,,Orban nu va candida pentru şefia PNL”.

Organizaţia PNL Bistriţa-Năsăud militează deschis pentru votul uninominal, lucru susţinut şi de membrii Biroului Politic Judeţean interimar, Dan Băbuţan şi Stelian Dolha. Cu toate acestea şi-l doresc pe Crin Antonescu la conducerea partidului, chiar dacă acesta susţine votul pe listă.

,,Nu ştiu ce să fac. Este primul Congres al PNL la care particip, şi aş fi vrut să nu fiu prezent”, a menţionat Băbuţan.

Băbuţan a adăugat că, având în vedere situaţia actuală a partidului, propunerea de alegere pe listă a întregii conduceri a partidului ar crea o serie de resentimente în PNL.

Varianta votării unei conduceri în bloc nu este, însă, acceptată de toţi liderii importanţi ai partidului, o parte a acestora dorind modificarea actualelor prevederi statutare, şi astfel competiţia pentru toate funcţiile de conducere să fie deschisă tuturor liberalilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5