Ioan Ţintean, pe tema Celulei 2 a depozitului de la Tărpiu: Sper ca oamenii să înţeleagă că ne-am ţinut de cuvânt. Să fie parteneri corecţi!

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Ţintean, consideră că problemele terenului de la Tărpiu, pe care ar urma să fie amplasată Celula 2  de depozitare a deşeurilor, pot fi rezolvate, dacă cetăţenii înţeleg corect lucrurile. Potrivit acestuia, administraţia judeţeană vrea să mute depozitul mai departe de sat şi să închidă Celula 1, tocmai pentru a evita mirosurile neplăcute, dar şi pentru a evita o alunecare de teren, Mai mult, va fi împădurită o păşune de 20 hecatre, în sistem compensatoriu.

         „Aştept cu mare plăcere pe sătenii din Tărpiu. Totul ţine de înţelegerea corectă şi legală a lucrurilor. Dacă sunt corecţi cetăţenii din Tărpiu, atunci când am avut întâlnirea aceea la poartă (n.n. – de la depozitul din Tărpiu), au ridicat o serie întreagă de probleme, de dorinţe şi doleanţe printre care una era să evite mirosul neplăcut. Atunci când masele de aer circulă înspre Tărpiu, se induce acel miros neplăcut. Am spus că vom încerca să negociem cu administraţia locală să mutăm în continuare Celula II într-o zonă mai ferită, ca să nu mai vină spre ei”, a explicat Ioan Ţintean.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a precizat că dacă Celula 2 va fi amenajată lângă actuala groapă, există perocolul să se surp.e

         „Studiile GEO arată - m-am aplecat foarte tare pe proiectul acesta şi l-am înţeles – că există peste 50% pericol, nu 10 sau 18%, să alunece Celula II peste Celula I şi să ajungă jos, la fermă. Acela ar fi într-adevăr, un dezastru ecologic. Ca să previi, trebuie să avem curaj să venim în faţa presei şi a opiniei publice şi să spui: facem acest schimb de teren, legea permite, noi ne angajăm în schimb să închidem Celula I ca să nu mai existe niciun pericol, să-i dăm forma legală de existenţă şi să mutăm Celula II şi III mai în spate cu un kilometru unde este ferită într-o şa. Nu pierde cu nimic Tărpiul”, a adăugat Ţintean.

El a precizat că localnicii au cerut şi utilităţi ca la oraş, iar toate cestea se vor realiza, inclusiv asfaltarea drumul Bistriţa-Tărpiu, pentru ca maşinile cu deşeuri să nu mai tranziteze alte localităţi.

„Numai cine nu este de bună credinţă şi cei care revin cu băgatul băţului prin gard ca să-şi caute un motiv politic, să fie contra puterii şi a majorităţii, poate că ar mai putea să spună care este pericolul. Nu ştiu care este pericolul, pentru că din peste 5400 hectare de pădure, comunei Dumitra îi mai rămân 5400. (...) Este un proiect european, cine dă 46 milioane euro înapoi la Uniunea Europeană. Celula I este 80% plină. Din această vară, dacă rămân în continuare la Consiliul Judeţean, o să forţez lucrurile, ca să putem da administratorului, să putem preda acea suprafaţă. Nu vreau să râdă alţii apoi şi să bată din palme pe margini „ce bine că i-am prostit, ce bine că i-am fraierit, ce bine că am prostit cetăţenii Bistriţei şi alţi susţinători ca să-i oprim”. „De ce să se facă lucruri bune, lasă să fie Bistriţa-Năsăud un judeţ plin de gunoaie, de mizerie.

         Sper ca oamenii să înţeleagă că dacă noi ne-am ţinut de cuvânt, administraţia judeţeană, şi am făcut cam tot în grafic din ceea ce şi-au dorit ei, să fie şi ei parteneri corecţi”, a  mai spus vicepreşedintele Ţintean.

 

 

 

Comentarii

13/05/18 11:22
Bistritean

Ioane, vezi tu cu "celula " asta... ce si cum ... sa nu iasa prost... si rau de tot ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5