Ioan Ţintean, preşedinte PNL B-N cu acte în regulă

Chiar dacă „oile negre” au boicotat alegerile, (delegaţia PNL Romului), Ioan Ţintean a fost ales preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud, după un interimat de peste zece luni.

385 de liberali s-au strâns, duminică, la Centrul Cultural Municipal ,,George Coşbuc” pentru a-şi desemna structura de conducere a organizaţiei de conducere PNL.

Aşa cum era de anticipat, alegerile la PNL B-N au fost liniştite şi cu un rezultat previzibil. Au fost alegeri cu un singur candidat pentru şefia organizaţiei judeţene, cu toate că au fost doi liberali înscrişi în cursă, Ioan Ţintean şi Sorin Hangan. Din start, se ştia că şansele lui Hangan sunt minime, Ţintean având parte de o competiţie fără emoţii.

La prima vedere, pe fond politic, acest lucru este o temă de dezbatere. De ce unii politicieni se joacă de-a candidaţii la şefia organizaţiei judeţene? Până la urmă, într-o democraţie a tuturor posibilităţilor, fiecare e liber să viseze ce vrea, să aleagă ce vrea. Stă în puterea fiecăruia să-şi asume alegerile făcute.

,,Unii au fost foarte miraţi că am ales să intru în cursă. Nu mi-e frică şi îmi place competiţia”, a spus Sorin Hangan.

În ciuda numărului mic de voturi obţinut, Sorin Hangan a demonstrat că, spre deosebire de alţi liberali, are curaj să-şi asume eşecurile, şi această competiţie poate reprezenta începutul unei cariere politice. Este clar că are nevoie de experienţă politică. Poate că Sorin Hangan a fost folosit pe post de iepure sau poate că Sorin Hangan şi-a asumat acest rol…Oricum, rămâne un subiect de presă şi atât.

Momentele hilare ale Conferinţei judeţene le-au constituit de fapt, discursurile unor politicieni, atât în postura de invitaţi, cât şi în postura de candidaţi pentru un loc în Biroul Politic Teritorial al PNL.

Primul politician care a deschis seria discursurilor hilare a fost Ioan Chira, preşedintele organizaţiei judeţene PNŢCD. Atacurile atât de virulente şi lipsite de sens ale ţărănistului Chira asupra liberalilor, dar şi asupra colegilor de la PDL, s-au întors împotriva celui care le-a lansat. Noroc, cu europarlamentarul Norica Nicolai, fost membru PNŢCD, care a mai tăiat din elanul euforic al lui Ioan Chira….

Din culisele alegerilor

Încă de la începutul conferinţei, tensiunea şi încordarea pluteau printre contestatarii liberali care au ales totuşi să fie prezenţi. Consilierul judeţean Anton Vlad a ales să stea pe ultimele rânduri, departe de scenă, şi a schimbat câteva vorbe cu Norica Nicolai.

Consilierul municipal Dan Molnar a preferat să nu se amestece printre colegi, a stat pe margine, şi s-a întreţinut cordial cu preşedintele PNL Beclean, Stelian Dolha, proaspăt ales vicepreşedinte în BPT al PNL cu cel mai mare număr de voturi (272). Consilierul municipal Gavril Ţărmure a fost într-un continuu ,,du-te vino”, ca şi cum nu-şi găsea locul. Tabăra contestatarilor a dat până la final impresia că nici după aceste alegeri nu există varianta unei concilieri.

Discursul de candidat al lui Ioan Ţintean la preşedinţia unui partid nu a fost un discurs fulminant, dar per ansamblu a fost un discurs bun şi elegant, care a ridicat şi multe semne de întrebare.

Cel mai bun discurs de vicepreşedinte a fost cel al lui Valer Bindea, care a fost scurt şi la subiect, respectând cerinţele vicepreşedintelui Varujan Vosganian, de a-se încadra în intervalul de timp 1-3 minute..

Din dorinţa de a părea cât mai de-al poporului, Ioan Deneş a avut un discurs lung şi plin de patos şi cu foarte mulţi decibeli, părea mai degrabă ,,un ţipăt de disperare”, decât prezentarea unui program de candidat.

Surpriza Conferinţei judeţene de alegeri a fost accederea medicului Constantin Anton, în calitate de membru, în Biroul Politic Teritorial al PNL. Cu toate că nu figura pe lista candidaţilor propusă de preşedintele Ţintean, Constantin Anton a reuşit să obţină voturile a 155 de delegaţi liberali.

,,După o retragere de pe scena politică, am vrut să verific dacă mai sunt sau nu mai sunt îndreptăţit să vorbesc în numele PNL. (…) PNL trece printr-un moment de criză. Eu cred că forţa unui partid stă în oameni”, ne-a spus medicul Constantin Anton.

Adrian Băbuţan a avut un discurs atât de vehement de la tribună, încât proprii colegi au ajuns să îl ironizeze. Dar cea mai mare surpriză la care însuşi marele liberal Băbuţan nu se aştepta, a fost ratarea funcţia de vicepreşedinte. Adrian Băbuţan a obţinut doar 143 de voturi, ceea ce i-a permis intrarea la limită în BPT. Avea dreptate un mare şef de la Bucureşti când îi şoptea: ,,Nu mai aplauda atât, eşti ca o muiere!”

Printre cei nouă vicepreşedinţi liberali se află şi o femeie, Nastasia Bob, ce a reuşit să adune voturile a 195 de delegaţi.

Una peste alta, la PNL B-N s-a demonstrat foarte clar că niciun calcul nu are valoare, că predicţiile specialiştilor autohtoni nu prind şi că locurile politice sunt aceleaşi la orice partid, diferenţa fiind făcută doar de partea baricadei - Putere sau Opoziţie.

Birou Politic Teritorial

Preşedinte: Ioan Ţintean - 345 voturi

Sorin Hangan - 34 voturi

Vicepreşedinţi:

1. Dolha Stelian - 272 voturi

2. Pop Maxim - 248 voturi

3. Dobra Dorin - 239 voturi

4. Ciui Terente - 238 voturi

5. Bindea Valer - 231 voturi

6. Popescu Dorin - 210 voturi

7. Deneş Ioan - 209 voturi

8. Coman Samuel - 196 voturi

9. Bob Nastasia - 195 voturi

Membri:

10. Mereuţă Mircea - 194 voturi

11. Hognogi Sorin - 192 voturi

12. Onigaş Aurel - 186 voturi

13. Tămăşoi Valeria - 186 voturi

14. Muthi Gelu - 185 voturi

15. Mureşan Mihai - 182 voturi

16. Dologa Vasile - 181 voturi

17. Râpan Liviu - 174 voturi

18. Frumos Doina - 167 voturi

19. Anton Constantin - 155 voturi

20. Calo Viorica - 153 voturi

21. Mureşan Vasile - 153 voturi

22. Simionca Traian - 153 voturi

23. Bumbu Mihai - 150 voturi

24. Bendean Dumitru - 149 voturi

25. Ţermure Liviu - 146 voturi

26. Naros Daniel - 146 voturi

27. Băbuţan Adrian - 143 voturi

28. Galbin Zamfir - 137 voturi

Supleanţi:

29. Dedea-Bortaş Ioan - 135 voturi

30. Vila Pavel - 132 voturi

31. Markis Romulus Iustinian - 128 voturi

32. Rus Marin - 108 voturi

33. Tăutu Constantin - 107 voturi

34. Wachsmann Hogiu Felix - 86 voturi

35. Socolean Angela - 82 voturi

36. Parascan Claudiu Florin - 73 voturi

37. Strugari Nelu Vasile - 56 voturi

Comisia Teritorială de Arbitraj PNL B-N:

1. Buia Cătălin Marius - 237 voturi

2. Man Traian - 222 voturi

3. Pupeză Dumitru - 211 voturi

4. Motentan Dorel - 191 voturi

5. Farcaş Viorel - 186 voturi

Comisia Teritorială de cenzori PNL B-N:

1. Pop Daniela - 172 voturi

2. Deteşan Simona - 159 voturi

3. Drăgan Maria - 148 voturi

4. Igatus Vicenţiu - 108 voturi

5. Pantea Valentin Crin - 79 voturi

Comentarii

21/04/10 14:32
purja ioan ovidiu

bai fratilor ce ati facut la alegerile din 11 de ati ales tot pe domnul deputat Tinteanu Ioan .nu am nimic cu el dar e cam batran si trebuie sa se pensioneze ca e si el om si nu va lucra toata viata...mai lasati batrani si mai initiati si voi tineretul ca e la pamant...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5